Badminton Vereniging Almere

Brabantse gezelligheid tijdens Panache Toernooi 2012

Ook dit jaar was er weer een grote groep BVA’ers naar Eindhoven afgereisd voor het Panache Toernooi 2012. Dit is voor de meesten van de groep de 3e editie, en naar mijn persoonlijke mening, de leukste. Dit toernooi kenmerkt zich door het feit dat badminton op de 2e plek komt, en drank toch echt op nummer 1. Dat is ook niet zo gek als er een sportkantine is waar het bier voor een Euro af te halen is. Hierbij een korte samenvatting van het weekend.

De groep bestond dit jaar uit; Krijn, Dorien, Esther, Rick, Maaike, Jos, Kelly, Thijs, Nienke, Joost, Sanne, Bat, Tessa, Deborah, Gijs, Rob en mijzelf.
Het grootste deel van de groep ging per trein weg vrijdagavond. Toch altijd weer een hele klus om al die tassen mee te krijgen in de trein. Dit resulteert in het feit dat een heel treinbankstel wordt gebruikt om alle tassen kwijt te kunnen. De ene persoon neemt trouwens ook wat meer spullen mee dan de ander… In de trein werden de eerste biertjes al opengemaakt, waardoor de sfeer meteen losser was en we waarschijnlijk een aantal andere treinreizigers een wat onrustige treinreis hebben bezorgd.

Toen eenmaal iedereen was aangekomen in de sporthal van de TU Eindhoven konden we ons opmaken voor de eerste stapavond. Met z’n allen richting Stratum om daar in een leuk danscafé lekker los te gaan. De foute jaren ’90 gabber muziek vloog ons om de oren, maar daar hadden weinig mensen moeite mee. Na nog een versnapering bij de 3-sterren shoarmazaak van Eindhoven konden we richting ons bedje. Voor Rick duurde de wandeltocht iets langer dan normaal aangezien die wat meer moeite had nog rechtuit te lopen.

Om half 8 ging de wekker en die komt altijd weer harder aan dan verwacht. Snel alle brakke koppies onder de douche en genieten van het goede ontbijt wat de organisatie weer klaarzet. Voor een groot aantal spelers begon het toernooi al vroeg op 9:00. Dit betekent vaak dat het laatste beetje alcohol uit het lichaam wordt gezweten. Echter had Rick nog iets teveel in zijn bloed zitten waardoor het dubbeltje met Rob niet al te soepel liep.

Ook dit jaar hadden we allemaal weer leuke shirtjes mee, met achterop leuke bijnamen bedrukt. Ik noem er een aantal en dan ben ik benieuwd of de lezers weten om wie het gaat; ‘Player’, ‘Jos Cross’, ‘Aussie Blonde’, ‘Springflinderflapperclown’, ‘Lefty’, ‘Doc’, ‘Pannenkoek’, ‘Boer’, ‘Spriet’, ‘Kaboutertje’.

Het toernooi had een aantal banen een extra naam gegeven, en Krijn zag al complottheorieën dat hij gedurende het toernooi wel 5 keer op de ‘Tell me whyyyyy’-baan 4 moest spelen. Of deze theorie is ontstaan door slim nadenken of dronkemansgepraat is mij nog steeds niet duidelijk. Maar ik heb wel zo mijn ideeën. Buiten dat won Krijn al zijn singles en dubbels zaterdag makkelijk in 2 sets, en hiermee deed hij zijn bijnaam (van vorig jaar) geen eer aan. Al hebben Krijn en ondergetekende nog wel ons best gedaan voor het publiek om 3 ruime verlengingen te spelen, waaronder 1 met 30-29 winst.

We waren dit jaar ook vertegenwoordigd in de lagere klasses van het toernooi. Dorien speelde in de DE-7 en won daar haar eerste partij met links!! Helaas werd ze later gediskwalificeerd omdat mensen het nodig vonden te klagen over de 1e klasse wedstrijden die Dorien speelde gedurende afgelopen competitie. Maar die overwinning pakken ze je niet af Dorien!!
Ook Maaike speelde lekker mee, zij haalde de halve finale in de GD-9.

Na de eerste dag van het toernooi konden we ons opmaken voor een lekker etentje bij grillrestaurant Gauchos. Met wat moeite kon er voor 17 man worden gereserveerd en kon er genoten worden van al het lekkere vlees. Vooral de spare-ribs hadden gretig aftrek. Waarbij Bat wel de kroon spande aan tafel door eerst 450 gr biefstuk te eten en daarna nog 2 racks spare-ribs. Waar die jongen het allemaal laat is mij een raadsel.
Na het eten gingen de meeste mensen nog naar de players-party die elk jaar weer georganiseerd wordt in de ‘Bunker’. Het thema van dit jaar was GymNasty dus veel mensen hadden hun best gedaan zich in foute jaren 80 sport outfits te hijsen. Wie een foto van Dorien wil zien van die avond moet maar even goed zoeken op Facebook.

De zondagochtend begon weer net zo brak als de zaterdag. Slapen in een sporthal is nou niet het meest comfortabel aangezien er genoeg dronkenlappen rondlopen daar. Eén daarvan vond het verstandig om de mascotte van een andere vereniging (DIOK), een knuffelbeer, op te hangen in een basketball basket op ongeveer 10 meter hoogte. Deze persoon schijnt ook uit Almere te komen…

De lange dagen en nachten begonnen langzamerhand zijn tol te eisen, en de spelers die al uitgeschakeld waren in het toernooi, waren vooral te vinden op de slaapmatjes en luchtbedden. Ook hierin spant Bat de kroon, hij doet zijn naam zeker eer aan. Uiteindelijk deden nog een goed aantal mensen mee in de kwart-, halve- en finales van het toernooi in verschillende categorieën.
Er gingen nog een paar prijzen mee terug naar huis ook:

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat het weer een zeer geslaagd weekend is geweest waarin veel lol is gemaakt. Het feit dat iedereen bij elkaar komt kijken bij wedstrijden en de gezelligheid in het algemeen geeft aan dat de sfeer erg goed is. Veel mensen moeten een heel weekend hun geliefden achterlaten, en dat is toch niet makkelijk. Maar desalniettemin; volgend jaar zeker weer!

Wat foto's van het weekend zijn te vinden in de fotogalerij.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 11-03-2012 om 21:47 uur

    Paar foto's (gemaakt door Maaike) staan op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2011-2012/panache-toernooi

Reageer op dit bericht (“Brabantse gezelligheid tijdens Panache Toernooi 2012 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)