Badminton Vereniging Almere

BVA Champions League 2012 van start!

Met de reguliere competitie alweer een maandje achter de rug, is het de hoogste tijd voor allerlei andere competitievormen. En voor de beginnende jeugd is de BVA Champions League een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het spelen van echte badmintonwedstrijden in team- en competitieverband.

Afgelopen zondag 26 februari 2012 was de BVA hal het toneel van dag 1, editie 2012 van de Champions League. Bijna 70 spelers hadden zich dit jaar aangemeld, variërend in leeftijd van 7 tot 16 jaar en verdeeld over acht Almere teams en zes teams uit de regio (Zeewally, Harderwijk, Gaasperdam, Abcoude, Weesp en Zeeburg). Half tien aanwezig zijn betekende voor spelers, ouders en begeleiders dat er vroeg opgestaan moest worden, ook iets om alvast aan te wennen. Het betekende wel dat er ruim de tijd was om de hal te verkennen, rustig in te slaan of om het vroege opstaan te compenseren met een kopje koffie.

Na het welkom, uitleg over het verloop van de dag en het aanhoren van de teamindeling was het tijd voor de gezamenlijke warming-up. Dit is een vast onderdeel van Champions League formule en wordt verzorgd door één van de BVA jeugdtrainers, deze keer was dat Guus Wieseman. En daarna gingen alle wedstrijden van start. Voor sommigen was het best even wennen aan al die regeltjes, waar je ook al weer moet gaan staan, het zelf tellen en ook de spanning die een echte wedstrijd met zich meebrengt.

En spannend was het op veel banen. In de wedstrijd tussen Abcoude en Almere 5 was er zelfs een jongensenkel die in de derde set tot pas bij 30-28 werd beslist. Ook op de andere banen sprong het enthousiasme en de sportieve inspanning ervan af. Veel wedstrijden gingen behoorlijk gelijk op, met als gevolg dat de laatste teams pas ruim na twee uur klaar waren.

Net als in de echte competitie kon er halverwege de wedstrijd nog wat gedronken worden en was er wat lekkers voor alle deelnemers. Dat was ook het moment voor de teams om een teamposter te maken. Het was voor de aanwezige trainers duidelijk dat de meesten meer aanleg hebben voor de badmintonsport dan voor het maken van tekeningen, enkelingen daargelaten. Nu moeten we wel eerlijk zijn, dat geldt ook voor de meeste trainers.

Met de kop er weer af, kent de Champions League nog twee speeldagen, namelijk zondag 3 en 11 maart. Dat betekent weer nieuwe tegenstanders, wel net zo vroeg je bed uit, ook weer een gezamenlijke warming-up en een kans om de teamposter nog wat te verfraaien. En net als in de echte competitie zal er op de laatste dag een uiteindelijke winnaar boven komen drijven.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. BCH op 27-02-2012 om 14:48 uur

    Was weer erg goed geregeld! Leuk en gezellig!

Reageer op dit bericht (“BVA Champions League 2012 van start! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)