Badminton Vereniging Almere

BVA Sportquizz - Vraag 3

Bedankt voor jullie massale inzendingen op vraag 2. Heeeeeel veel goede antwoorden hebben we gezien.

De juiste antwoorden zijn:

1) Wie heeft het record meeste interlands voor het Nederlands voetbalelftal (mannen)? Wat is de speler’s positie in het elftal? Hoeveel interlands heeft hij gespeeld?

Dit is natuurlijk Edwin van de Sar. Als keeper heeft hij 130 interlands op z’n naam staan

2) Sven Kramer en Shani Davis zijn de heren met de meeste wereldrecords bij het langebaanschaatsen. Noem van ieder minimaal twee records. Noem nog een recordhouder bij deze sport (mag een man of vrouw zijn).

Sven: 5.000m, 10.000m en de ploegenachtervolging

Shani: 1.000m. 1.500 m en de grote vierkamp. Bovendien staat Shani bovenaan in de Adelaarskalender

Andere schaatsrecordhouders: Jeremy Wotherspoon (500m), Eskil Ervik (3.000m), Erben Wennemars (kleine vierkamp), Stefan Groothuis (sprintvierkamp), en de dames Yu Ying (500m en sprintvierkamp), Christine Nesbitt (1.000m), Cindy Klassen (1.500m, 3.000m en kleine vierkamp), Martina Sablikova (5.000m), Gunda Niemann (10.000m en grote vierkamp)

3) In de wielrensport bestaat een werelduurrecord, wat is dit voor record?

Heel simpel uitgelegd is dit het grootste aantal meters afgelegd op en door de UCI goedgekeurde fiets na een uur fietsen. ( bij de mannen 49,700m door Ondrej Sosenka, bij de dames 46.065m door Leontien Zijlaard-van Moorsel)

En dan nu de nieuwe vragen (ik ga de rol van journalist spelen, en ben hier en daar geweest, zoals):

  1. Ik was op een evenement en kwam in gesprek met Henk Angenent, Erik Hulzebosch, Evert van Benthem en Prins Willem Alexander. Wat voor evenement zou dit geweest kunnen zijn?
  2. Pas was ik op de Millionairsfair. Het blijkt dat de 5 Nederlandse sporters die in 2011 het meest hebben verdiend in de sport, allemaal voetballers zijn. Weet u welke dit zijn en geef mij het totale bedrag van hun verdienste.
  3. Vervolgens zag ik op mijn reis door het land een overeenkomst tussen de sportverenigingen DKC, Klein Zwitserland, Ons Eibernest/Vrolijk en Ado. Ziet u ook de overeenkomst, welke is dat dan?

Reageer op dit bericht (“BVA Sportquizz - Vraag 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)