Badminton Vereniging Almere

Danny van der Putten en Steven van Puffelen prolongeren hun titel

Zaterdagavond 18 februari 2012 werd al weer voor de vierde maal de BVA-sportquiz georganiseerd door Ronald Blok en Cock van Puffelen in de kantine van Sportcomplex Carl Dekker. En de opkomst was meer dan geweldig. Er moesten zelfs tafels worden bijgezet in de kantine, want maar liefst 18 koppels streden om de felbegeerde sportquizbokaal! Kortom het was poepiedruk en zo moet het ook.

De vragen waren zeer divers. De bekende inkoppertjes afgewisseld met vragen die de nodige hoofdbrekens kosten. Weer kennis gemaakt met sportweetjes waarvan het bestaan mij in ieder geval totaal onbekend was. Denk aan wat is radbal, wat is een zanboni en wat is het wereldrecord op de 500 m hardschaatsen mannen van Jeremy Wotherspoon. In ieder geval vragen die niet zouden misstaan in de Vara-quiz 'Per seconde wijzer' gepresenteerd door Kees Driehuis.

En dan de deelneemster die alles wist van de laatste Dakarrally, in de verwachting en de hoop dat daar een aantal vragen over gesteld zouden worden. Het werd slechts één vraag, die ook maar één schamel puntje opleverde.

Voorzien van beamer en verpakt in keurige glitter quizmasterjasjes, als ware het de honeymoonquiz, werd om acht uur het startschijn gegeven door Cock en Ronald. Na drie forse rondes waren de bokken van de schapen gescheiden en bleven er voor de halve finale vijf koppels over, te weten

En deze halve finale ronde was spannend. Met een voorbeeld van een vraag wie werd er op 25 april 1947 geboren in Amsterdam. Als er bij gezegd was dat zijn tegenstrever de op de man spelende Ten Have heet, dan had een ieder het geweten. Maar dat laten de beide equivalenten van Ron Brandsteder achterwege.

Uiteindelijk werd de finale gespeeld door Ingrid en Ben, Danny en Steven en Ester met Reinoud.
Met een miniem verschil aan punten in deze spannende finale mochten Danny en Steven de Sportquizbokaal opnieuw mee naar huis nemen.

Het was een heerlijk avondje uit met vragen die soms veel weg hadden van een Sudokopuzzel, maar dat werkte alleen maar sfeerverhogend. Jammer dat we weer een jaar moeten wachten op de volgende editie.

Applaus voor de quizmasterentertainers Cock van Puffelen en Ronald Blok!

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ben Kramer op 20-02-2012 om 11:45 uur

  Het was weer een gezellige en leerzame avond.
  Nogmaals mijn complimenten aan de quizzmasters.
  Het volgend jaar gaan mijn dochter (Ingrid) en ik in trainingskamp en ons speciaal toeleggen op het verbreden van onze kennis op het gebied van geboorte data en geboorteplaats van bekende sporters.
  Mijn schoonzoon Danny en partner Steven, kunnen hun derde overwinning in successie dan ook gevoeglijk vergeten.
  Met groet
  Ben Kramer

 2. Ingrid van der Putten op 20-02-2012 om 13:51 uur

  Ik voel druk :9

 3. Ben Kramer op 20-02-2012 om 14:45 uur

  Ik ken personen die onder druk VEEL BETER presteren!!!!

 4. Paula Wijnands op 20-02-2012 om 18:25 uur

  En ik kijk begin volgend jaar weer gewoon 3 weken Dakar....op zoek naar Theo de Rooy! :P

 5. Erik Daalhof op 21-02-2012 om 15:13 uur

  Was inderdaad een leuke leerzame avond, vooral als debutant heb ik nu een idee wat ik volgend jaar kan verwachten. Dat wordt trainen. Vooral de regionale zenders om de record kantklossen met hindernissen en langste appelschil schillen te achterhalen. :)

 6. Ronald Schalk op 21-02-2012 om 17:14 uur

  Cock & Ronald erg bedankt voor het organiseren van een gezellige avond, denk dat ik ook maar een trainingskamp ga opzoeken.

 7. Cock op 22-02-2012 om 09:52 uur

  Echte topsportkenners gaan, zoals echte topsporters, altijd in trainingskamp voor belangrijke tournooien. Dus jullie hebben het goed begrepen. We zijn dus benieuwd of het niveau van de deelnemers volgend jaar (nog) hoger ligt
  Wij zijn zeer verheugd met de massale belangstelling voor onze quiz (19 deelnemende teams is verreweg het grootste aantal uit de Sportquizz geschiedenis), en we hopen dat we iedereen een heel plezierig avondje uit hebben bezorgd. Wij hebben hieruit de energie gekregen om weer hard aan de slag te gaan om voor volgend jaar wederom een leuke en uitdagende show samen te stellen.
  Cock en Ronald

 8. Krijn op 02-03-2012 om 18:17 uur

  De foto's zijn te vinden op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2011-2012/sportquiz

Reageer op dit bericht (“Danny van der Putten en Steven van Puffelen prolongeren hun titel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)