Badminton Vereniging Almere

Derde keer op rij gelijkspel!

Hieronder het verslag van de derde wedstrijd van OTK team E1.

Er zijn er die de kunst verstaan
Het ding te raken hoe ze willen
Bij anderen minder bekwaam
Vliegt de pluim naar eigen grillen

Een strenge scheids, een strak net
En witte lijnen bepalen
Of aan gene zijde van het veld
Nog een puntje valt te halen

Menigeen speelt om te winnen
Geconcentreerd en bliksemsnel
Wij spelen liever naar onze zinnen
En voor de poëzie van ’t spel

Na vorige week 4-4 gelijkspel uit te hebben gespeeld tegen Amsterdam, was het nu tijd voor onze 2e thuiswedstrijd. Afgelopen maandag speelden we tegen Duinwijk. Deze thuiswedstrijd waren we met 6 man sterk. Steen, Edwin, Paul, Susanne, Maaike en Esther. Er waren ook een hoop toeschouwers afgekomen op onze 3e OTK wedstrijd. De hele tribune zat vol! Nou ja, bijna dan! Dank aan Jenny, Peter van Soest, Aafke, Richard, Danny, Greco, Peter Janz, Sandra en alle recreanten die het de moeite waard vonden om naar ons te komen kijken!

Deze keer speelden we de beide dubbels tegelijk. Edwin en Paul begonnen hun strijd tegen Tristan en Jan, helaas waren deze twee heren van Duinwijk hun te sterk af. Met 18-21 en 19-21 verloren de mannen hun dubbel.
De dames, Susanne en Maaike, deden het daarentegen erg goed. Met 21-9 en 21-17 waren zij de dames Joke en Susan te slim af. Het stond nu dus 1-1.
Na de dubbels was het de beurt aan Steen en Susanne om de eerste singels te gaan spelen.
Steen die tot nu toe zijn singels goed gewonnen heeft had een moeilijke partij tegen de heer Jan. De eerste set verloor hij met 8-21, maar in de tweede set kwam Steen terug. Helaas niet genoeg om er een 3e set uit te halen. De tweede set verloor Steen met 16-21.
Susanne had een erg makkelijke partij. Met 21-12 en 21-4 won zij van andere Susan.
De stand was nu dus 2-2.
Daarna was het de beurt aan Paul en Esther die als tweede heer en dame hun singel mochten spelen.
Paul moest even in zijn wedstrijd komen en verloor de eerste set met 15-21, de tweede set ging een stuk beter, maar helaas was het niet genoeg om er een heuse 3e set uit te halen. Hij verloor de tweede set met 17-21 van Tristan.
Esther voelde een grote druk op zich want Richard en Danny vertelde haar fijn voor haar wedstrijd dat ze toch wel een erg goede wedstrijd van haar verwachtten. Dat hielp haar niet echt om de eerste punten voor zich te winnen. Met een 6-6 gelijkstand had ze er genoeg van en liep uit naar de 11-6. Hierna mocht Joke nog 2 punten maken en werd de eerste set eerlijk gewonnen door Esther met 21-8. De tweede set ging ook erg gemakkelijk en won ze met 21-7. De verwachtingen waren waar gemaakt.
Na deze singels was de stand 3-3 en gingen we erg gelijk op. Als we allebei de mixen zouden winnen, konden we voor het eerst zeggen dat we een OTK wedstrijd hadden gewonnen! Tsja, helaas bestond er ook de kans om 3-5 te verliezen en dat we moesten zeggen dat we onze eerste OTK wedstrijd hadden verloren. Er was gelukkig ook nog een middenweg en dat is toch maar weer voor de 3e keer een gelijkspel spelen. Met deze gedachten gingen we aan de mixen beginnen.
Steen en Maaike mochten als tweede mix tegen Tristan en Joke spelen. Dit wonnen zij met 21-19 en 21-12. Good job guys!!
Edwin en Esther mochten als eerste mix aan de slag en dat was een pittige wedstrijd. De eerste set wonnen zij met 22-20. Er was dus nog een beetje hoop om 5-3 te spelen. Helaas verloren zij de tweede set met 16-21. En ook de derde set ging verloren met 6-21.

Al met al mogen we heel tevreden zijn. Voor de 3e keer op rij dus 4-4 gelijkspel gespeeld. Well done team!!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 22-02-2012 om 17:05 uur

    Een verslag, met een lach.

Reageer op dit bericht (“Derde keer op rij gelijkspel! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)