Badminton Vereniging Almere

E1 weer gelijk?

Op 28 februari zijn wij naar Beverwijk gegaan om tegen Wijcker BC te spelen. Na aangekomen te zijn in sporthal de Walvis ( genoemd naar de vorm van de hal ) konden we na een warming-up gaan spelen

Ons team was danig uitgedund. De Familie Tiebout moest op adem komen van de afgelopen weken. Hierdoor moesten wij allemaal ( Susanne , Maaike , Steen en Edwin ) drie partijen spelen. We speelden gelijktijdig op twee velden.

Damesdubbel was snel klaar ( wederom een overwinning). Eerste set van de heren was nog niet afgerond .Hierdoor konden de dames ons aanmoedigen. Herendubbel ging wat stroever. Steen en Edwin speelden voor het eerst samen. Na de eerste set net aan verloren te hebben werden de twee andere sets gewonnen. De eerste overwinning van een mannendubbel .

Hierna werden de eerste singels gespeeld. De dames singel van Susanne was een kopie van het damesdubbel. Goed serveren leverde een punt op. Het was 3 -0 voor E1. Steen speelde de eerste set het spel van zijn tegenstander mee. Hij won daarom ook maar net de eerste set. Na wat aanwijzingen van de bank werd de tweede set iets duidelijker gewonnen. Stond al 4-0 . We hadden hoop dat we eindelijk eens konden winnen na al drie keer gelijk te hebben gespeeld. De tweede singels werden hierna gespeeld. Maaike trof het niet als tweede dame. De tweede dame vonden wij een stuk sterker spelen dan de eerste dame. Maaike verloor dan ook in twee sets. Op het andere veld was er een uitputtingsslag aan de gang. Na de eerste set gewonnen te hebben en de tweede verloren te hebben moest Edwin een derde set spelen. Dit ging lange tijd gelijk op. 18 – 18 Edwin denkt een winnaar te hebben geslagen krijgt zijn tegenstander nog net zijn rackettegen de shuttle aan. Via het houtje en de netrand valt hij aan de verkeerde kant van het net terecht. Wordt daarna toch nog 19-19 en daarna gebeurd het zelfde nagenoeg weer. Uiteindelijk maakt de tegenstander het af met 21 -19 . Had net zo goed andersom kunnen zijn. Staat nu 4-2

Mixen worden gelijktijdig gespeeld. Steen en Maaike redden het niet. Staat nu 4 – 3. Wordt het toch weer gelijk ?

Eerste set winnen Susanne en Edwin maar nipt . Tweede set gaat gelijk op . Susanne en Edwin staan op 20-19 voor. Edwin serveert en maakt een direct punt. Tegenstandster geeft aan dat de shuttle in is maar de scheidsrechter beslist anders.Uiteindelijk na een aantal matchpoints te hebben gehad werd er met 27-29 verloren. De derde set gingen de tegenstanders een ander spelletje spelen. Hierdoor namen wij snel een aantal punten voorsprong. Aan het einde werd het toch nog spannende maar Susanne en Edwin
Won de derde set met 21-19.

Eindstand 5 – 3 gewonnen. Geen gelijkspel!

Na nog een derde helft met de tegenstanders te hebben gespeeld zijn we toch voldaan weer richting Almere gereisd.