Badminton Vereniging Almere

Team J8: mission impossible of …..?

Dit stukje gaat niet alleen over de behaalde kampioenschappen (competities en Regio kampioenschap). Het gaat er voornamelijk om de kinderen van Team J8 even in het zonnetje zetten. Dat wij (als ouders) trots zijn op onze kinderen Bas, Lily, Edith, Liviëna en Davy is geen geheim. Twee kampioenschappen winnen gebeurt immers niet elke dag! Hierover is al veel geschreven en wij zijn erg blij met de vele positieve reacties die wij hierop hebben gehad.

Terugkijkend naar het afgelopen competitie seizoen kan ik zeggen dat deze kinderen de prijzen terecht hebben verdiend. De wedstrijden waren misschien niet altijd even uitdagend met het winnen van 10 van de 12 wedstrijden met 8-0, maar daar werd het enthousiasme niet minder van.
De eerste confrontatie met onze rivaal “Van Zijderveld “ ging niet bepaald zonder slag of stoot (tranen, zinloze woordenwisseling, intimidatie), wat resulteerde in onze eerste verlies 3-5.
"Maar ….er is nog hoop!" Met deze motto gingen onze kinderen nog harder werken om het doel te bereiken, en zeker niet zonder resultaat.

Wij zijn ook trots op deze kinderen, niet alleen omdat zij 2 x het kampioenschap wisten te behalen, maar meer om het feit dat zij samen ervoor gingen om hun doel te bereiken: namelijk nog beter worden. Er werden bijna geen trainingen overgeslagen. Sommige kinderen wilden zelfs de zogenaamde extra teamtrainingen elke donderdagavond niet missen. Zelfs met de winterse temperaturen van afgelopen maanden gingen sommigen op de fiets voor een uurtje trainen. Weer of geen weer, huiswerk of geen huiswerk, ze waren er. Dat verdient ook een dikke pluim, toch?

Wat hadden wij nog nodig om kampioen te worden? Met 5-3 zou dat voldoende zijn. Die laatste beslissende wedstrijd van de competitie was natuurlijk zeer spannend, dat begrijpt u. “Het is oorlog!”, dat beseften onze kinderen meteen na de eerste set. Van Zijderveld gunt immers niemand de titel Kampioen maar deze regel geldt ook voor onze kinderen. Gelukkig heeft het Team J8 de reputatie van het team met de meest luidruchtige aanhang en dat kan soms handig zijn om te winnen :) Gewapend met allerlei lekkere Indonesische hapjes, o.a. pisang goreng en Indische kroketten, gingen onze kinderen de moeilijke en zeer spannende strijd aan. Het was niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Mission impossible, mooi niet! En ja hoor, het eerste resultaat was al in zicht, daarna kwam er nog meer bij….en nog meer….. tot het 6-2 werd! Een zere keel van al dat geschreeuw, pijn in de handen van het klappen, maar al dat kabaal was de moeite waard. Het was zeker de moeite waard! Van Zijderveld zou alleen niet Van Zijderveld zijn als zij niet zouden zeggen: “Ja, maar jullie zijn nog niet van ons af!” Huh? Hoe dan? Er bleek een ander team van Van Zijderveld ook kampioen te zijn geworden, dus die opmerking moesten wij opvatten als: maak je borst maar nat, Almere! Paniek? Geen sprake van: de kinderen gingen nog harder aan de slag!

En toen…de Regiokampioenschappen van Noord-Holland. De eerste wedstrijd tegen Vennewater was niet minder spannend. Alleen tijdens deze wedstrijd wilden wij (als toeschouwers) onze kracht en emoties besparen voor de eventuele finale tegen Van Zijderveld. Als snel werd duidelijk dat Team J8 de FINALE zou halen en met 5-0 kwam de beker steeds dichter bij.

De Finale tegen Zijderveld J5 (lees mix Zijderveld J4 en Zijderveld J5).

Met spanning zaten wij op onze rivaal te wachten, het team J5 van Van Zijderveld….maar tot onze grote verbazing zagen wij dezelfde gezichten weer. Onrust, vraagtekens, boosheid… Zij hadden toen toch al verloren? Waar is het winnende team dan? De kinderen van dat team bleken gewoon van de zondag te genieten. Slim gedaan zou je denken maar oké, geen probleem. Misschien niet eerlijk, een beetje onsportief zelfs, maar ach…..met een goede tactiek kun je ook veel bereiken. Deze keer deden wij het iets bescheidener, geen Indonesische hapjes, geen rijsttafel, gewoon oer-Hollandse botterhammen. De strijd was ook deze keer zeker niet makkelijk, weer zeer spannend, soms kregen we het zelfs benauwd, wie-o-wie gaat er straks met de prijs naar huis?!?

Davy speelde enkel tegen Wouter Beffers en gebruikte zijn lengte goed in zijn voordeel. Hij won in twee sets (21-14 en 21-13). De stand is nu 1-0 voor Almere J8. Tegelijkertijd speelde Edith haar enkel tegen Kaoutar Lechkar. De eerste set heeft Edith heel goed gespeeld. Heel veel lange ballen naar achteren en meer variatie in haar slagen. De eerste set is voor Edith met 21-14. De tweede set waren zij ook aan elkaar gewaagd, maar Kaoutar had meer geluk. De tweede set is voor Kaoutar met 16-21. In de derde set waren ook heel veel mooi rally’s en slagenwisselingen. Het was echt een mooie en spannende wedstrijd om te zien maar helaas was Edith ontzettend uitgeput. Uiteindelijk had Kaoutar deze derde set ook gewonnen met 16-21. De stand nu is 1-1. Maar we bleven gewoon rustig.
Lily en Bas speelden tegen Daisy Pietersz en Jason Miao. Almere moest deze wedstrijd winnen om de kans te vergroten. Lily en Bas speelden heel erg slim en ook zij wisten de ruimte langs de lijnen goed te benutten. Zij wonnen in twee sets 21-15 en 21-14. De stand was nu 2-1 voor Almere J8. Nog één punt om kampioen te worden. SPANNEND!!!!

Davy en Bas speelden tegen Jason en Wouter in jongensdubbel. Tegelijkertijd speelden Liviëna en Lily hun wedstrijd tegen Daisy en Sterre Beffers (meisje van Zijderveld J4). Davy en Bas hadden de eerste set met 21-13 gewonnen, maar de meiden hadden helaas hun eerste set met 17-21 verloren. In de tweede set van de jongensdubbel hadden Davy en Bas ook veel fouten gemaakt. Davy had waarschijnlijk last van spanning of was nog niet helemaal wakker, want hij wist niet meer hoe hij de shuttle moet slaan. De tweede set is voor het team van Zijderveld (11-21).
Ook de meiden waren nog bezig. Zij waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk hebben de Zijderveldse meisjes de tweede set ook gewonnen met 15-21. De stand is nu 2-2.
HEEEL SPANNEND !! Pffoee, en wat nu? Gewoon harder schreeuwen!

Intussen hebben de jongens hun derde set. Davy en Bas begonnen gelijk goed. Dankzij dondergesprekken van de jeugdtrainers (Richard, Ruben en Thomas, bedankt jongens ) bereiken Davy en Bas heel snel de 13-9. Oeps, daarna begon de machine van Almere J8 weer te happeren. Van Zijderveld kwam heel langzaam, maar zeker naar 13-12. Na keiharde aanmoediging (lees: ontzettend hard schreeuwen en joelen) van de trouwe luidruchtige aanhangers begonnen de jongens van Almere meer tegenstand aan Zijderveld te bieden. Maar het verloop van de wedstrijd was erg close: 14-12, 15-13, 16-15, 18-16, 20-16. Op 20-16 mocht Davy de wedstrijd uitserveren. Door de spanning kwam de shuttle tegen het net, 20-17. De Zijderveldse jongens kregen nu hun kans om nog meer punten te maken. Na heel mooie rally’s en slagenwisselingen had Bas een korte bal voor het net geplaatst. Jason kon de shuttle nog halen, maar helaas voor Jason, want deze shuttle was voor Davy. Een cadeautje! Hierna kwam een keiharde smash in de zijkant terecht en de Zijderveldse jongens konden deze niet meer halen.

De jongens hebben gewonnen met 21-17. De eindstand is nu 3-2 in het voordeel van Almere J8. De Almere J8 IS REGIOKAMPIOEN! Zij mogen de regio Noord-Holland in juni vertegenwoordigen voor het Nederlands Kampioenschappen van Regioteams in Zutphen.
Bas, Davy, Edith, Lily en Liviëna van harte gefeliciteerd met deze overwinning!!! Wat een teamwork!

Al met al ben ik, als “doe-het-zelf coach” van de kinderen zeer tevreden over hun prestaties. Zij hebben er het hele seizoen heel hard voor moeten werken, goed gespeeld, natuurlijk niet altijd zonder foutjes. Ze hebben nog een lange weg te gaan en moeten nog veel leren en ontdekken om het beste te bereiken. Maar zonder twijfel weten wij dat dit zal lukken!
At last, but nog least, wil ik ook graag alle ouders van het Team J8 hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid, hun flexibele inzet tijdens en buiten de wedstrijden (zorg-jij-voor-mijn-kind-als-wij-er -niet-zijn, mag-mijn-kind-meerijden, hapjes etc.) , maar vooral gezelligheid en al dat kabaal tijdens de wedstrijden!!!

Op naar Zutphen voor het Nederlands Kampioenschap voor Regioteams! Maar …eerst de overwinning met z’n allen vieren!

Oh, ja en de beker dan, er is toch maar één? Ach, onze kinderen hebben dit goed kunnen oplossen: samen spelen - samen delen :)

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 14-02-2012 om 09:18 uur

  Een heel leuk verslag! Klasse, bijna net zo goed als de prestatie van de spelers.

 2. Ernst op 14-02-2012 om 09:36 uur

  He Dasvie, wist niet eens dat jij kon schrijven ;) ;) ;) goed en leuk stukje. :9 :9

 3. Jolanda op 14-02-2012 om 12:18 uur

  Jemig Dasvie, de wedstrijd was blijkbaar spannend, maar het verslag is (zo mogelijk) NOG spannender!!! Wat goed van de kids hè?!!! Jij mag ook trots op jezelf zijn hoor, als doe-het-zelf-coach; je geeft ze de juiste aanwijzigen en tips om tot dit eindresultaat te komen! OP NAAR ZUTPHEN! Veel veel succes met z'n allen!

 4. Maria Patty op 14-02-2012 om 13:02 uur

  Selamat siang Dasvie,
  Echt leuk geschreven. Wens jullie voor en achter de schermen veel succes en veel plezier verder!

 5. davy op 14-02-2012 om 17:56 uur

  leuk stukje maar waar kan ik al die uitslagen vinden? :D

 6. Jeannette op 16-02-2012 om 10:13 uur

  Samen delen van de beker hebben onze kinderen al eens een oplossing voor gevonden. Met de beker naar Trofea gaan en nabestellen!! Iedereen betaalt zijn eigen beker en zo heeft iedereen dan een mooie beker in de kast staan!

Reageer op dit bericht (“Team J8: mission impossible of …..? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)