Badminton Vereniging Almere

Een dagje Arnhem

Op zaterdag 3 maart 2012 zijn er drie recreanten teams van onze vereniging vroeg in de ochtend vertrokken naar Arnhem om te gaan spelen op het Landelijke Recreanten toernooi georganiseerd door BNL.

Toen wij in Arnhem aankwamen bleek het een zeer grote sporthal te zijn. De hal waarin wij speelden had 27 badmintonvelden.

Er was een wedstrijdschema samengesteld door de organisatoren dat ieder team 27 wedstrijden van 10-12 minuten speelden. Een wedstrijd bestond uit een herrendubbel of een damesdubbel of een gemengd dubbel. Omdat er op tijd gespeeld werd kon je ook gelijk spelen. Een winstpartij leverde 3 punten op , gelijk 2 punten en verlies 1 punt. Er deden 66 teams mee aan dit toernooi.

Geen bestandsnaam opgegeven

Het bleek snel dat team 1 tot een van de kanshebbers behoorde. Nadat er 7 ronden gespeeld waren volgde er een update wat de punten waren tot zo ver. Team 1 heeft vanaf het begin altijd in de top meegedraaid. Team 2 en 3 waren aan elkaar gewaagd. Het herendubbel van Team 2 ( Erik en Herman ) hadden tijdens een partij het voor elkaar gekregen binnen 10 minuten 60 punten te maken. ( uitslag 60 – 8 )

Team 2 had uiteindelijk 60 punten en Team 3 had 61 punten bij elkaar geslagen. Een van de dames van Team 3 was hier zeer blij dat haar team 1 punt meer had behaald dan team 2. Team 2 won daarin tegen wel een taart in de loterij.

Na veel spannende wedstrijden die sportieve en zonder problemen waren verlopen bleek uiteindelijk aan de einde van de dag dat er twee winnaars te waren. , Het waren OSM1 en BV Almere 1. Deze twee teams hadden tijdens het toernooi in Almere dat tijdens de Dutch Open was georganiseerd ook de prijzen in de wacht gesleept, alleen team 1 heette toen BV Almere 3 en OSM 2. Op beide toernooien hebben de twee sterkste teams niet tegen elkaar gespeeld. Beide teams hadden tijdens dit toernooi 79 punten behaald. 26 x een partij gewonnen en 1 x een partij verloren.

Nadat wij met ze alleen nog wat zij gaan nuttigen in de kantine zijn wij rond 18.45 uur weer naar Almere teruggekeerd.

De organisatie olv Kees Jansma willen wij wederom bedanken voor het goede verloop tijdens het gehele toernooi.

Het volgende toernooi staat wederom gepland tijdens de Dutch Open en dat is een mixtoernooi.Zodra de recreantencommissie de gegevens hiervan heeft ontvangen zullen wij dat op de website plaatsen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ronald Schalk op 08-03-2012 om 00:20 uur

    Het was een zeer leuk dagje badminton. Allen bedankt en Edwin bedankt voor het mooie verslag!

Reageer op dit bericht (“Een dagje Arnhem ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)