Badminton Vereniging Almere

Informatie cursus ‘Actief in bestuur’

In 2005 werd de stichting Nieuw Bestuurlijk Elan Flevoland opgericht met als doel het bevorderen van instroom en kwaliteit van nieuwe bestuurders en toezichthouders voor de vervulling van bestuurlijke functies in non-profitorganisaties in Flevoland en de diversiteit in besturen doen laten toenemen. Een initiatief van onder meer burgemeester Jorritsma. In december 2008 is het project overgenomen door de VMCA en richt zich vooral op besturen in Almere: Nieuw Bestuurlijk Elan Almere (NBEA).

Voor wie?

Mensen die graag een bestuursfunctie willen vervullen bij Almeerse non-profitorganisaties, waaronder dus de Badminton Vereniging Almere.

Hoe?

Altijd al deel willen uitmaken van een bestuur, maar geen idee hoe je dat moet aanpakken? Volg de cursus 'Actief in bestuur'. Samen gaan we op zoek naar een bestuursfunctie die aansluit op jouw mogelijkheden en voorkeuren. De nadruk ligt op “de persoonlijke matching” tussen organisaties die bestuurders zoeken en de kandidaat-bestuurders die zich aanbieden. In de cursus wordt o.a. aandacht besteed aan

Het is de bedoeling dat je gedurende de cursus al aan de slag gaat als bestuurder zodat je jouw ervaringen direct kunt terugkoppelen. De cursus bestaat uit vier avondbijeenkomsten en vinden plaats bij de VMCA, Wagenmakerbaan 43 in Almere. De cursus wordt verzorgd door Roodz, bureau voor training en coaching. Van cursisten wordt gevraagd een borg te betalen van €25,--. Deze borg krijg je terug wanneer je de cursus hebt afgerond en tenminste 3 van de 4 bijeenkomsten bent geweest.Na de cursus wordt er een intervisiebijeenkomst georganiseerd.

Wat vragen wij?

Heb je interesse, geef je dan op bij Nancy Peper, Consulent Vrijwilligerswerk van VMCA, telefoonnummer 036-5346027 of mail n.peper@vmca.nl.

Reageer op dit bericht (“Informatie cursus ‘Actief in bestuur’ ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)