Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het is een drukke tijd voor de toernooicommissie van onze vereniging. In het weekend van 24 en 25 maart 2012 vond het Trofea Junior Masterstoernooi plaats en dat was met 260 deelnemers goed bezet. Onze Vlaamse gasten waren er ook dit jaar, evenals nu drie Bulgaarse deelnemers en een Duitse dwaalgast, die overigens beloofd heeft in de volgende editie er weer bij te zijn met enige ploeggenoten. Jammer was dat de vooraankondiging in de Clear niet kon plaatsvinden, want onze vereniging zou te laat de gewenste informatie hebben aangeleverd. Wel, we waren ook laat met aanleveren, maar dat kwam weer omdat BNL de zaak dagen te lang in behandeling heeft gehouden. Dat schiet lekker op zo'n professionele organisatie.

En dan ons Masterstoernooi van zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2012. Een verplicht prijzengeld van € 2.000,-- om maar vooral de toppers te trekken en de Masters naar een hoog niveau te tillen, althans dat is het uitgangspunt van BNL. Het zou een kwalitatief hoogstaand toernooi moeten zijn, ook met name voor de topjeugd.

Jammer is dan, dat als onze toernooileider informeert bij de technisch directeur over het aantal inschrijvingen van de toppers, hij te horen krijgt, dat de toppers al zo veel trainen en dat dit toernooi geen prioriteit heeft. Kan het nog gekker worden? Ja, het kan. Vervolgens wordt een aantal spelers naar de 6-nations U 19 uitgezonden (in Duitsland van 5 tot en met 9 april 2012) en moeten deze spelers zich van BNL terugtrekken van ons Masterstoernooi. Maar het kan allemaal nog gekker. Er worden op zaterdag 31 maart 2012 plotseling voorspeeldagen gehouden voor de nationale selecties. En opnieuw trekken spelers zich terug.

Hebben we hier nu met opeenvolgende stommiteiten te maken van BNL, de rechterhand weet niet wat de linkerhand doet, of gebeurt dit gewoon bewust? Rijdt BNL en vooral Papendal dus bewust de verenigingen in de wielen. Zo langzamerhand begin ik dat echt te denken.
In de natuur wordt het lente, maar van een lente bij BNL is geen sprake. Om het maar in rond Nederlands te zeggen, ik denk dat we met de wisseling van het bestuur en directie, zoals mijn schoonvader zaliger het altijd zo mooi kon zeggen, uiteindelijk van kakkebed in pissebed terecht gekomen zijn.

Het zal U duidelijk zijn dat wij ons beraden of we de komende jaren nog wel door moeten gaan met het Mastertoernooi als de medewerking van BNL in de praktijk uit tegenwerking bestaat. BNL neemt naar blijkt het Masterstoernooi niet serieus. Aan ons prijzengeld mankeert niets, maar aan de medewerking van BNL van alles en aangezien we ons geld wel beter kunnen besteden, weet ik de uitkomst al van het beraad.

Chris Vlaar gaat bij onze vereniging de topsportactiviteiten coördineren en dat is binnen ons bestuur een welkome aanvulling. We hebben immers onze TopJuniorselectie, de selectie van de Badminton School Almere en de Badminton Academie Flevoland. En dan nog onze teams in de eredivisie en de eerste divisie. Vele handen maken immers licht werk.

Zelf ben ik erg benieuwd hoe onze topteams er voor het seizoen qua personele bezetting uit komen te zien. Soms wordt het mij gevraagd, maar ik ben maar een eenvoudig voorzitter en weet het ook niet. Ik zou zeggen, laten we onze website vooral in de gaten houden, want daar zullen de komende weken vast wel mededelingen op verschijnen.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 29-03-2012 om 11:51 uur

  Zelf ben ik erg benieuwd hoe onze topteams er voor het seizoen qua personele bezetting uit komen te zien.

  Wel Henk, ik kan je vertellen dat team 17 hetzelfde blijft. Alle contracten zijn verlengd en momenteel wordt zelfs alweer gewerkt aan het trainingskamp. :D

 2. gijs op 29-03-2012 om 12:50 uur

  Ik dacht toch echt dat jij bij team 18 hoorde. Misschien moeten de overige leden en de trainer van dit team jou positie dan toch nog maar eens herbeoordelen ;)

 3. Henk Staats op 29-03-2012 om 16:32 uur

  Cock, een hele geruststelling voor mij, want ik weet dat de andere grote clubs op het vinkentouw zitten. En het trainingskamp is waarschijnlijk op de Canarische Eilanden, als ik het goed heb uitgevogeld.

 4. Cock op 30-03-2012 om 11:24 uur

  Gijs, ambitieus he. Ieder jaar een teampje hoger, en inderdaad Henk Canarische eilanden heeft het ideale sportklimaat.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)