Badminton Vereniging Almere

1e dag: Alex Vlaar en Ruben Wijnands in Zweden

De eerste dag van de 6-Nations team toernooi zit erop. De rook is opgetrokken en na drie zwaar bevochten wedstrijden ligt het Nederlandse U17 team met twee overwinning op koers voor een medaille. Alleen tegen Frankrijk ging het mis. In vijf partijen werden er vier zeer close in drie games net verloren. Nu werd er met 2-7 verloren, maar het had net zo goed 6-3 voor Nederland kunnen zijn.

In de tweede wedstrijd tegen de Belgen won Nederland overtuigend met 6-3. Wel weer opvallend dat de drie verloren partijen telkens weer in drieën werden verloren!

De derde wedstrijd was tegen het favoriete Engeland. Engeland had nog makkelijker zijn eerste twee wedstrijden gewonnen. De eerste twee wedstrijden deed Ruben Wijnands niet mee en hij zat zich te verbijten aan de kant. Alex Vlaar had beide wedstrijden gedubbeld met Ruben Jille. Tegen Frankrijk net in drieën verloren, tegen de Belgen makkelijk in tweeën gewonnen.

Tegen Engeland moesten de BVA clubgenoten Ruben en Alex samen dubbelen. Nog nooit hadden ze samen gedubbeld maar tegen Ben Lane en Sean Vendy brachten ze de Engelsen tot wanhoop. In een slopende partij werd in drie games de Engelse titelhoop tot wankelen gebracht. Alex en Ruben wonnen!

Door onder andere deze winst wist Nederland met 5-4 van Engeland te winnen en staan ze op de drempel van een bronzen medaille.

Morgen wachten eerst de Zweden, die net als België nog niets gewonnen hebben, waarna een laatste loodzware wedstrijd wacht tegen Duitsland. Duitsland staat na drie wedstrijden aan kop.

De teamwedstrijden zijn te volgen via http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=5CBF9B55-E6E5-4DED-B624-7009210D9869&draw=1

Morgen, na de teamwedstrijden begint ook het individuele toernooi, hetgeen te volgen is via http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=FDF2ADD4-7E22-40C1-9516-693A9B0FBDAC

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. EdwinG op 27-04-2012 om 15:20 uur

    Well Done Ruben and Alex

  2. Guus Wiesemann op 03-05-2012 om 11:06 uur

    Zet hem op jongens, het gaat lukken.

Reageer op dit bericht (“1e dag: Alex Vlaar en Ruben Wijnands in Zweden ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)