Badminton Vereniging Almere

BCRS Junior Master 2012

Afgelopen weekeinde, 14 en 15 April, stond in Spijkenisse voor de 20ste keer het BC Ritte-Spijkenisse Junior Master plaats. BV Almere en de Badmintonschool Almere waren hier met een achttal spelers vertegenwoordigd, te weten Ytze, Joost, Stephanie, Daphne, Shannen, Daniel, Pjotr en Robin.

Het toernooi was, zoals altijd, goed georganiseerd, hoewel het voor sommigen vooral op de zaterdag we een erg lange dag werd. Een leuk en gezellig extraatje was de aanwezigheid van een Surinaamse selectie. Misschien een ideetje voor Almere om volgend jaar eens een bezoekje aan een Surinaams toernooi te brengen. De schrijver van dit stukje is niet te beroerd om dan als begeleider mee te gaan.

Helaas moest Pjotr vanwege maagklachten zijn enkelspel laten schieten, maar de rest kon volop aan de bak. Met groot enthousiasme en met wisselend succes werden de wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk stonden er drie Almeerders in een finale. Daniel Verkerk werd samen met zijn partner Koen van der Zwan(Badminton Academie Amersfoort) eerste in de U17 categorie, terwijl Pjotr Odijk en Robin Verschoor eerste werden in de U11.

Jammer dat er niet meer spelers(en trainers) uit Almere waren, volgend jaar moet dat beter kunnen. Ondanks dat een geslaagd en leuk toernooi, met mooie wedstrijden en een goed resultaat.