Badminton Vereniging Almere

Bertus Stoeltjes, Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op vrijdag 27 april 2012 zou er een besloten pianoconcert worden gegeven in de Stadsschouwburg in Almere voor ex-gedecoreerden. De gedecoreerden mochten een introducé meenemen. En omdat Bertus Stoeltjes zelf graag piano speelt werd Bertus door Henk Staats gevraagd om mee te gaan. En Bertus had daar wel oren naar. Doe maar wel een colbertje aan, werd Bertus een paar dagen voor deze voor hem gedenkwaardige vrijdag, nog even ingefluisterd.

Onder dat voorwendsel werd Bertus Stoeltjes naar de Stadsschouwburg gelokt en de list bedacht door zijn dochter Sabine slaagde volkomen. Bertus was razend enthousiast en had helemaal niets door. In de auto op weg naar de Stadsschouwburg zei Bertus nog dat hij zeer benieuwd was wie er zou spelen.

Maar toen hij even voor het moment suprême door de organisatie werd gevraagd om plaats te nemen op het podium, vond Bertus het toch wel verdacht zwemwater. En toen hij even later in de stadsschouwburg zijn dochter met haar vriend zag, zijn broer, schoonzusters en zwager, Donja Pieters, Lida Staats en Vincent Festen, kon Bertus het even niet meer volgen. Wat is hier aan de hand, zag je Bertus denken. Echt veel tijd om er over na te denken kreeg hij niet, want burgemeester Annemarie Jorritsma begon aan de feestelijke formele verplichtingen tot het uitreiken van de lintjes. En ook Bertus kreeg van de burgemeester, namens Hare Majesteit de Koningin, de versierselen uitgereikt die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Bertus Stoeltjes is al 20 jaar actief als vrijwilliger voor de Badminton Vereniging Almere. Ooit maakte hij voor de vereniging de telborden, die nog steeds in gebruik zijn en het ereplatform. Maar Bertus bouwde ook voor Sportcomplex Carl Dekker de bar in zijn spaarzame vrije avonden en weekenden. Maandenlang werkte hij daar in stilte aan en alleen Henk Staats mocht het weten en er tussentijds naar kijken. En de laatste, die nog geen spijker in de muur kan slaan, was meer dan verbouwereerd wat hij zag. En al meer dan 18 jaar is deze bar een prominent onderdeel van de kantine.

Maar Bertus doet meer voor de vereniging en de stichting. Vrijwel iedere dinsdagochtend is hij aanwezig in het sportcomplex om kleine en grote onderhoudsreparaties te verrichten. Zo heeft Bertus vorig jaar nog de plafondplaten in de kantine vernieuwd, evenals in de kleedkamers en het cursuslokaal, waarbij hij geassisteerd werd door Rob van Mil. Het heeft de stichting vele duizenden euro´s bespaard.

Maar ook de buren weten Bertus te vinden en Bertus is altijd bereid om de helpende hand te bieden. Een man met het hart op de goede plaats.

Het bestuur van de Badminton Vereniging Almere feliciteert Bertus dan ook van harte met zijn Koninklijke onderscheiding, die hij meer dan verdiend heeft!

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Vincent op 27-04-2012 om 15:36 uur

  Beste Bertus,
  Nogmaals, maar nu op de site, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.
  Hij is verdiend en van harte gegund

 2. Henk Staats op 27-04-2012 om 15:37 uur

  Bertus van harte gefeliciteerd. Ten zeerste verdiend!

 3. Sabine op 27-04-2012 om 15:59 uur

  Ik vind het echt super dat mijn vader een lintje heeft gekregen en dat verdient hij ook.
  Jullie bedankt voor alle moeite ;-)
  Was een superdag!

 4. Johan op 27-04-2012 om 21:22 uur

  Bertus,

  Gefeliciteerd. Ik hoop dat we nog lang van je super handige en vooral professionele handen gebruik mogen maken.

  Groet,

  Johan
  BSAO

 5. Henk Smit op 28-04-2012 om 08:02 uur

  Bertus,

  Gefeliciteerd met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
  Je hebt het verdiend.

 6. Rika Strijbis op 30-04-2012 om 22:14 uur

  :+Bertus ,

  Hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige benoeming, het is jou
  op het lijf gesneden het anderen naar de zin te maken.
  De badminton vereniging kan jou nog lang niet missen!
  Ik hoop dat je er ook zelf lang plezier in mag beleven.
  Hartelijke groeten namens:
  Kees en Rika Strijbis :+

Reageer op dit bericht (“Bertus Stoeltjes, Lid in de Orde van Oranje Nassau ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)