Badminton Vereniging Almere

Cursus reanimatie 2012

De BSAO heeft weer haar jaarlijkse cursus reanimatie georganiseerd. De AED is in de hal beschikbaar, en we hebben mensen binnen ons sportcomplex, die een cursus gevolgd hebben de afgelopen jaren, maar die moeten wel getraind blijven! En daarom deze herhaling. Ik ben blij te mogen zeggen, dat een heleboel cursisten uit de vorige sessie zich wederom hebben opgegeven.

In totaal hebben zich 23 cursisten aangemeld, waaronder een substantieel aantal afkomstig is van onze nieuwe “bewoner”, Boksschool Almere, maar ook veel nieuwe aanmeldingen heb ik mogen noteren. Helaas waren er dit jaar geen aanmeldingen van “Turning Spirit” en “Just Run”.

Onder de bezielende en motiverende leiding van onze trainer, Arjan Niezing, hebben deze mensen in twee sessies, één op de woensdagavond en één op de zondagochtend leren reanimeren met en zonder AED. Dus hoe geef je borstmassage en hoe beadem je een persoon, die bewusteloos is, geen adem meer haalt en waar je geen hartslag meer voelt! Het belangrijkste daarbij is, hoe gebruik je de Automatische Externe Defibrillator daarbij!

Dit alles is door Arjan op inspirerende wijze aangeboden door middel van, ten eerste een PowerPoint presentatie, om de noodzakelijke theorie daarvoor aan te reiken en ten tweede; om deze theorie op een reanimatiepop in praktijk te brengen (We noemen haar Annie)!!

Een paar reacties van enkele cursisten:

“Ik vond de reanimatie cursus erg goed en functioneel. Ik heb er veel van op weten te steken en ik heb een aantal nieuwe handelingen geleerd. De instructeur was erg duidelijk en erg boeiend. De instructeur weet waar over hij praat en ik vind hem erg bekwaam.
Kortom helemaal TOP.”

“Ik had nog nooit een reanimatie cursus, of iets in die richting, gevolgd, dus ik vond het best spannend om mee te doen. We waren gelukkig met een redelijk klein groepje waardoor het vertrouwd voelde en iedereen goed en veel kon oefenen. De begeleiding van Arjen was ook heel goed en verliep prettig. Aan het einde van de cursus, had ik wel het idee dat ik er veel van geleerd heb. Dingen die ik hopelijk nooit toe hoef te passen, maar wel zou kunnen indien het nodig is!”

“Vond dat Arjen duidelijk was. Ook vond ik het heel goed, dat hij af en toe vragen stelde aan ons, dat hij ons aan het werk zet. Hij laat zien hoe het moet. Nog een keer met een fout er in en daarna deed hij een soort spelletje. Iedereen moest het doen bij een fout moest de ander het overnemen en opnieuw doen. Ik heb er veel van geleerd. Er zijn, na mijn opleiding op school, toch weer veel dingen veranderd.”

Volgend seizoen gaan we deze cursus herhalen met bovenstaande mensen (en hopelijk nog meer), want het is, en dat is mijn ervaring als EHBO-er en BedrijfsHulpVerlener, hoogst noodzakelijk, om de verkregen kennis te blijven herhalen en te trainen.

Volgend jaar zal dit plaatsvinden aan het eind van de badminton competitie en vóór het toernooiseizoen begint. Begin december mag u van mij een uitnodiging hiervoor verwachten.
Uiteraard houd ik mij altijd aanbevolen voor “verse” aanmeldingen, graag zelfs!!

Henk van Groenigen

PS: Laten we hopen, dat, alleen rubberen Annie elk jaar weer, het enige “slachtoffer” blijft.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 23-04-2012 om 13:57 uur

    Leuk stukje Henk!

Reageer op dit bericht (“Cursus reanimatie 2012 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)