Badminton Vereniging Almere

Fraai Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2012

Ondanks de tegenwerking van Badminton Nederland kan de Badminton Vereniging Almere terugzien op een prima Carlton GT1 Master 4 6 toernooi. Ook op dag 2 van het toernooi liep alles gesmeerd in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker. Maar bovenal was het genieten geblazen van prachtige halve finales en finale partijen.

Lester Oey schreef in de Masters het mannenenkel op zijn naam door in de finale met twee games te winnen van Stephan Branderhorst. Ginny Severien deed dat voor de vrouwensingle door in drie games te winnen van Lisa Malaihollo. Het waren finalewaardige partijen die er werden gespeeld en er viel voor de aanwezigen veel te genieten.

Dave Khodabux en Elisa Piek wonnen toch ietwat verrassend het gemengd dubbel van het mixkoningskoppel Michiel Kruit en Daisy Bommeleyn.

De overwinning van Maartje Verheul met Ginny Severien was niet echt verrassend, dat lag in de lijn der verwachting.

Ronduit spectaculair was het mannendubbel van het gelegenheidskoppel Leon Nottelman met Stephan Branderhorst tegen Lester Oey en Joshua Tan. De duikvluchten waren niet van de lucht en als er nog ooit waterbadminton wordt uitgevonden, dan worden deze koppels wereldkampioen.

Ginny Severien won in de halve finale in twee games van Monique Broeke. Lisa Malaihollo had in de halve finale haar handen vol aan Roxanne Molenmaker, die ondanks haar goede spel nipt verloor. De finale tegen malaihollo was in drie games voor Severien.

Lester Oey schakelde Saber Afif uit in de halve finale en Stephan Branderhorst won nipt in drie games van Leon Nottelman. In de finale was Oey de sterkste.

ME2 Stephan Branderhorst BV Almere

Ook in de categorie 4 was het zonder meer spannend te noemen. Bij de mannen werd uiteindelijk de single gewonnen door Erik Staats die in twee games Dion Keulen 'versloeg'.

Bij de vrouwen was Sandra van Rooijen haar tegenstandster Vera Kampman in twee games de baas.

ME 2 Dion Keulen BV Almere

Krijn Hoetmer was in de categorie 6 de grote man. Mister Driesetter had er dit keer geen drie games voor nodig om de categorie 6 in het mannenenkel te winnen. In twee games was hij Albert van Eijden de baas.

De finales bij de vrouwensingle in categorie 6 was een Van Zijderveld onderonsje. Fabinenne Van Affelen Van Saemsfoort won in drie games Jessela van Soerland. Pa Joris was zo trots op het feit dat zijn dochter de finale haalde, dat hij de wedstrijd Ajax tegen Heracles uiteindelijk maar liet schieten. Het was dus een rustige middag op de F-side, mede omdat Erik Staats ook niet in de Arena was.

De winnaars in de categorie 6

GD1 Roland Pereboom+Rosa Hondeman Van Zijderveld BV Almere
GD2 Krijn Hoetmer+Loes Deutekom BV Almere BV Amsterdam
VD1 Marit Brink+Sharon Brouwer BV Almere
VD2 Fabienne van Affelen Van Saemsfoort+Jessela van Soerland Van Zijderveld Van Zijderveld
MD1 Albert van Eijden+Ramon Muller BV Huizen '96
MD2 Paco de Graaff+Thomas Koes BC DKC
VE1 Fabienne van Affelen Van Saemsfoort Van Zijderveld
VE2 Jessela van Soerland an Zijderveld
ME1 Krijn Hoetmer BV Almere
ME2 Albert van Eijden BV Huizen '96

Op het toernooi waren twee scheidsen aanwezig en dat was goed geregeld. Ook waren er aankomend scheidsen actief die werden beoordeeld op hun vaardigheden om in de toekomst als scheids op te treden. Ik ben geen beoordelaar, maar volgens mij deden ze het allen goed.

De toernooicommissie heeft het weer uitstekend gedaan. Dat was vakmanschap en vakmanschap staat ons ook te wachten als we de foto's zien van René Lagerwaard, want die houdt u nog te goed.

Update: de foto's zijn te vinden in onze fotogalerij en op Facebook.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. joris van Soerland op 01-04-2012 om 22:19 uur

Haha... Henk, heel goed. Zowel Erik als ik hebben uiteindelijk een hele goeie zondag gekregen. Erik winnaar in de cat. 4, Jessela finale bereikt in cat. 6 en onze club staat weer bovenaan!(en dit geven ze ook niet meer weg)