Badminton Vereniging Almere

Onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar

Afgelopen vrijdag 30 maart 2012 was ik even in Sportcomplex Carl Dekker om samen met mijn vrouw en onze kleindochter Sara een aantal voorbereidingen te treffen voor de innerlijke mens tijdens het Carlton GT1 Master 4 6 toernooi Almere 2012.

De Carltonzaal was op dat moment in gebruik door één van de scholen die gebruik maakt van de zalen in ons sportcomplex. En de zeker 30 kinderen kregen, heel toepasselijk dus in de Carltonzaal, badmintonles van onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar.

Een geschreeuw van jewelste in de zaal, dat schijnt er tegenwoordig bij te horen. In dat kader denk ik wel eens terug aan de gymnastieklessen die wij op de lagere school kregen. Netjes in het gelid en monden dicht. Maar niets van dit alles dus in de Carltonzaal. Zo'n 30 kinderen werden door Emmy, met hulp van de vakleerkracht, aan het badmintonnen gezet. En de kinderen genoten zichtbaar, het plezier straalde van hun gezichten af. Het geven van deze clinics is Emmy wel toevertrouwd. Zij spreidt een grote betrokkenheid en deskundigheid ten toon.

De kinderen krijgen van Emmy allemaal folders uitgereikt om nader kennis te maken met de badmintonsport en om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. De praktijk heeft tot nu toe geleerd dat het werkt. Zeker zo'n 60 kinderen hebben de weg naar onze vereniging gevonden. Dat is fantastisch voor onze vereniging, maar het bevestigt bovendien, dat als de kinderen kennis kunnen maken met welke sport dan ook, dat ze graag willen sporten. En dat is alleen maar goed in onze 'overgewichtmaatschappij'.

Een aanrader dus voor de badmintonverenigingen. Geef clinics op de basisscholen, dat is een manier om nieuwe jeugdleden te werven en om die manier de teruggang in het ledental van onze verenigingen enigszins tegen te gaan.

Scholen die informatie willen over het houden van badmintonclinics kunnen contact opnemen met Emmy Vlaar, telefoon 06-52650068 of mail emmy.vlaar@bvalmere.nl

Reageer op dit bericht (“Onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)