Badminton Vereniging Almere

Succes voor Alex Vlaar in België

Afgelopen paasdagen was het sterk bezette internationale junioren toernooi OLVE te Edegem in België. Dit junioren toernooi wordt elk jaar bezocht door zo’n 20 verschillende landen met junioren van U11 tm U17. Naast bijna alle West Europese landen ook landen als Croatie, Slovakije, Israel en Griekenland. Natuurlijk was Nederland ook vertegenwoordigd. Het toernooi duurt drie dagen.

Vanuit Almere deden mee: Feng Groothuijsse, Judith van Cruchten, Ruben Wijnands en Alex Vlaar. Feng, Judith en Ruben hebben gevochten als ware Almeerse leeuwen maar hebben helaas geen halve finales gehaald.

Alex had onder 17 jaar wel succes met een klinkende overwinning in de herendubbel. Samen met Ruben Jille wonnen ze (als 1e jaars) de herendubbel U17. Op zich een knappe overwinning gezien het sterke deelnemersveld en het verslaan van sterke koppels uit Engeland, Croatie, Israel en Frankrijk.
In de halve finale moesten Alex en Ruben afrekenen met de Israeliers. Deze 2 boomlange gespierde jongens begrepen niet dat ze die 2 jongentjes uit Nederland niet konden verslaan. In 2 krappe games konden Alex en Ruben naar de finale.
In de finale werden de Fransen tot wanhoop gedreven. Ze kregen geen vat op het snelle gevarieerde spel van Alex en Ruben. De Fransen werden hartstochtelijk aangemoedigd door een grote schare fans/spelers. Alex en Ruben bleven koel en wisten de Fransen op alle fronten af te troeven. In 2 snelle games werd de finale beslecht.

Het was een bijzondere overwinning van Ruben en Alex. Ze hadden dit toernooi al in eerdere edities ook samen de dubbel gewonen in U13 en U15.

In de single was Alex de laatste (senioren)toernooien al aardig op dreef. In OLVE verloor Alex in de kwartfinale pas in de 3e game met 19-21 van de gedoodverfde Italiaanse kampioen. Twee ongelukkige shuttles op 19-19 gaven de Italiaan het geluk en deze won uiteindelijk ook het toernooi.

Reageer op dit bericht (“Succes voor Alex Vlaar in België ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)