Badminton Vereniging Almere

Amusement, plezier en spanning bij de clubkampioenschappen

De charme van de clubkampioenschappen is dat het heel gezellig en tevens spannend is. Daar draagt het feit dat recreanten, wedstrijdspelers en de jeugd strijden om de felbegeerde clubtitels natuurlijk wel erg aan bij. Ook de ouders van de kinderen genieten van de prestaties van hun kroost, maar een groot aantal ouders kijkt ook vol verbazing naar de snelle en met technische hoogstandjes doorspekte partijen van de topsportspelers. En met een beetje geluk levert dat in de toekomst ook toeschouwers op voor de eredivisiecompetitiewedstrijden.

Zelf heb ik het meest genoten van de allerkleinsten. Jeugdspelers die soms nog maar zes maanden lid zijn en hun stinkende best doen om de shuttle te raken en deze ook nog proberen te plaatsen. Een compliment voor het trainersgilde van onze vereniging is dan ook op zijn plaats, want dat uit deze jeugdspelers talenten voort gaan komen is wel zeker. Maar het aller belangrijkste is, dat de jeugd met veel plezier badmintont en dus beweegt!

Zo hier en daar heb ik met een aantal ouders gesproken en wat opvalt is dat men zeer tevreden is over de aanpak van onze vereniging. De trainingen zijn zo opgebouwd dat de kinderen echt leren badmintonnen, maar de spelvreugde wordt niet vergeten door het inpassen van spelelementen.

Ik was er dit jaar niet alleen als voorzitter, maar ook om één van mijn nazaten aan het werk te zien. Blijft altijd leuk om naar één van de kleindochters, Iris, te kijken. De oudste kleinzoon Daan heb ik met voorbedachte rade de prijzen laten zien die zijn zusje gewonnen had en daarop vroeg Daan zich af of hij wel door moest gaan met voetballen en misschien toch maar moet gaan badmintonnen.........

Dat onze recreanten van hoog niveau zijn bewees het feit dat een aantal nieuwkomers in badmintonland, lees ouders van nieuwe kinderen, dachten dat de recreanten ervaren wedstrijdspelers waren. Wel vond ik het aantal deelnemende recreanten ietwat tegenvallen. Dat moeten er volgend jaar meer zijn.

Iets oudere regiospelers heb ik zien zwoegen tegen iets jongere regiospelers. Het is jammer dat één van deze iets oudere regiospelers niet een foto van zichzelf kon maken. Had zo ingelijst kunnen worden.

De toppers maakten er weer een echte show van met veel kabaal en een hoge amusementswaarde. Niet alleen voor de spelers maar ook voor de toeschouwers.

Het is onmogelijk om alle prijswinnaars te noemen, daarvoor verwijs ik naar een volgend bericht op onze site, maar ik wel wil in de enkelspelen de clubkampioenen noemen in de hoogste categorie. Dat was bij de mannen Alex Vlaar en bij de vrouwen Manon Sibbald. Alex is net niet het jongste lid dat ooit clubkampioen werd bij de mannen. Die eer is nog altijd voor Edsel Festen die in het seizoen 1992/1993 clubkampioen werd, toen hij net 15 jaar was geworden.

De toernooicommissie had alles weer in de hand en op de zaterdagavond werd op drie minuten voor zes uur de laatste partij beëindigt, net voor de ingelaste pauze van de voetbalwedstrijd Nederland -Denemarken. Achteraf bleek dat de Denen ons ook met voetballen de baas waren.

Applaus voor de toernooicommissie en alle barvrijwilligers die de clubkampioenschappen van het seizoen 2011/2012 tot een enorm succes hebben gemaakt.

En bedanken Danny van der Putten bij voorbaat voor de foto's die hij heeft genomen en die ongetwijfeld binnenkort te zien zullen zijn op onze site.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Dorien op 11-06-2012 om 22:04 uur

    Er staan al een aantal foto's op de facebook pagina: http://www.facebook.com/bvalmere

  2. Krijn op 11-06-2012 om 22:06 uur

    Morgen upload ik ze ook naar de site :)

Reageer op dit bericht (“Amusement, plezier en spanning bij de clubkampioenschappen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)