Badminton Vereniging Almere

Het NK Regioteams 2012: van BVA(lmere) tot Z(utphen)

De Hanzehal in Zutphen was afgelopen weekeinde het sfeervolle decor voor het NK regioteams waarbij de Almere teams zich optimaal geweerd hebben. Dit verslag is een korte terugblik op mooie en spannende en overtuigende wedstrijden, op de hartverwarmende support van de massaal meegereisde aanhang en de teamspirit die onze BVA teams hierbij hebben laten zien.

De J1 heeft het hele weekeinde laten zien de overtuigende winnaar te zijn in de U17 categorie. Hoewel ook bij dit team de spanning af en toe de kop op stak, zijn ze eigenlijk nooit serieus in de problemen geweest. Eigenlijk waren alle wedstrijden overduidelijk een prooi voor Ailien, Anouk, Jasper en Ytze, iets wat de uitslagen duidelijk laten zien. Ytze neemt hiermee afscheid in stijl van de jeugd en gaat de senioren gelederen versterken.

Een groot compliment gaat uit naar Rowan en Floor die als reserves de ondankbare taak hadden zich klaar te houden indien de knieën van Ytze en Anouk het niet zouden houden of als zich ander fysiek ongemak zou voordoen. Gelukkig is dit uitgebleven, maar Floor en Rowan hebben zich van hun beste kant getoond getoond en delen daarom ook mee in dit succes. Met de eerste plaats wordt een mooie BVA traditie voortgezet en de titel kampioen van Nederland neemt niemand dit hechte team meer af.

Het seizoen voor de J8 kon eigenlijk al niet meer stuk na de onmogelijk spannende wedstrijden en uiteindelijke zege op de Regiomasters in februari. In de poule bij dit NK was al snel duidelijk dat het talentvolle team van BAN met kop en schouders boven de overige onder 13 teams uitstak. De tweede plaats en het vertoonde spel in de poule bood echter perspectief voor de halve finale op zondagochtend.

De spanning van een dergelijke halve finale, het blijft tenslotte een Nederlands kampioenschap, zorgde ervoor dat het niveau van de Regiomasters niet gehaald kon worden. De tegenstander werkte uiteraard ook niet mee, maar feit is dat Lily, Liviëna, Edith, Bas en Davy ditmaal wel de kansen hebben gehad, maar is het op de beslissende momenten net niet gelukt. Knap van deze jonge kanjers is dan wel weer dat in de strijd om de derde en vierde plaats ze dit helemaal recht hebben gezet. Dat kan voor een belangrijk deel ook toegeschreven worden aan de luidruchtige aanhang, die door dik en dun achter hun helden blijft staan. Zo sloten ze de dag toch trots af met een hele mooie derde plaats en de bijbehorende beker

De H1 werd vertegenwoordigd door Richard, Jeroen, Daniël, Sander en good old Bert. Voor de laatste was het zijn laatste badmintonkunstje bij de BVA voordat hij het kalm aan gaat doen bij Bavio, voor zover Bert daartoe in staat is. Waar Bert het nodig achtte om een trainingskamp in Bronckhorst te beleggen om in alle rust naar de wedstrijden toe te leven, verkoos de rest de altijd weer spannende chauffeurskunsten en dampende house muziek van Jeroen als optimale voorbereiding.

Helaas voor onze heren stuitten zij na een uitstekend begin op een aantal herenteams waarvan de heren zonder veel problemen boven in het district kunnen meedraaien. Mooi compliment voor onze mannen was de opmerking van één van die teams dat ze het hele seizoen nog niet zo’n moeilijke wedstrijd hadden gespeeld. De individuele wedstrijden lieten dus wel degelijk hele goede uitslagen zien, maar de tegenstand was van een te hoog niveau om serieus kans te maken op een finaleplek. Ondanks dat lieten de mannen zien te strijden tot het laatste punt gespeeld was. Het vriendenteam valt volgend jaar helemaal uit elkaar, maar het bereiken van de laatste vier is iets waar het team met trots op kan terugkijken.

Complimenten aan de organisatie van dit NK, dit jaar verzorgd door BV Rianto. Het was voor de meesten een waardige seizoensafsluiting. En nogmaals de complimenten aan al onze BVA spelers, reserves en hun aanhang die het gehele weekeinde zich van hun beste kant hebben laten zien. Iets waar de BVA terecht trots op kan zijn.

Reageer op dit bericht (“Het NK Regioteams 2012: van BVA(lmere) tot Z(utphen) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)