Badminton Vereniging Almere

Kleurexamen 2012 op zaterdag 30 juni 2012

De aanloop naar het kleurexamen is voor veel jeugdspelers toch altijd weer een spannende periode. Samen met de trainers is er ook dit seizoen weer hard gewerkt. En met een mooi resultaat. Afgelopen zaterdag zijn op de trainingen de uitnodigingen uitgedeeld aan bijna 100 van de 170 jeugdspelers.

Examenkandidaten die zaterdag niet aanwezig waren krijgen hun uitnodiging toegestuurd via de post. Examen doen is niet elk seizoen een vanzelfsprekendheid en bepalen welke speler wel en welke niet al kan doorstromen is best een lastige keuze. Dat er dit jaar relatief veel spelers examen doen komt vooral ook door de aanwas bij de beginnende jeugd van de afgelopen jaren.

Wie wel eens een kijkje genomen heeft op zaterdagochtend of woensdagmiddag kan zien dat de beginnende groepen Geel en Wit weer aardig vol beginnen te raken. Deze groepen vertegenwoordigen ook de meerderheid van de examenkandidaatjes. Zeker voor deze groepen is zo'n examen best wel een hele gebeurtenis. Daarbij komt dat zij ook nog eens een theoriegedeelte goed moeten zien af te sluiten.

Bijna 100 speler(tje)s examen laten doen kost de nodige organisatie en voorbereidingstijd. Gelukkig beschikt de BVA over voldoende vrijwilligers om dit ook weer soepel te laten verlopen. We beginnen noodgedwongen zaterdag al om half drie met de eerste groepen. Dat doen we volgens onderstaand schema:

KLEUREXAMEN 2012, PRAKTIJK EN THEORIE

Groep Begintijd examen Uitreiking diploma:
Wit A 15:00 uur 16:30 uur
Wit B 16:00 uur 17:30 uur
Geel 14:30 uur 16:00 uur
Groen 14:30 uur 15:30 uur
Blauw 15:30 uur 16:30 uur
Rood 16:30 uur 17:30 uur

Dat houdt ook in dat de trainingen van Rood/Paars en Blauw deze dag weer verschoven worden naar 10:30 uur. De training van 13:30 stopt een half uurtje eerder dan gebruikelijk. De kleurgroepen die dan trainen hebben hun examen aansluitend. Een mooie manier om de zenuwen alvast van je af te slaan. Dat advies geldt ook voor de overige examenkandidaten. Kom gewoon ook naar je reguliere training.

Na afloop van het examen krijgen alle spelers ook te horen in welke nieuwe trainingsgroep ze terecht gaat komen en wat de trainingstijden daarvan zijn. Vanwege de grotere groepen gaan er wel een paar verschuivingen plaatsvinden. De nieuwe trainingstijden voor de kleurgroepen in het seizoen 2012/2013 verschijnen dan ook op de site kort na het kleurexamen.

Reageer op dit bericht (“Kleurexamen 2012 op zaterdag 30 juni 2012 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)