Badminton Vereniging Almere

Nederlandse jeugdkampioenschappen 2012

Afgelopen weekend werden in Tilburg de Nederlandse jeugdkampioenschappen 2012 gehouden. Voor BV Almere (dus ook de Badminton School Almere en de Badminton Academie Flevoland), deden een aantal spelers mee en dat resulteerde in zilver voor Alex, Manon en Thomas.

U13: Stephanie Pietersz, Timo Stoffelen

Stephanie verloor in de damesdubbel (met Corine Breukers) de halve finale in drie games van de latere winnaressen (Marlies Baan en Ella Peters). Ook in het gemengd dubbel (met Nick Blankvoort) was ze dichtbij een finaleplaats, maar verloor ze nipt van de latere winnaars (Jessel van Soerland en Bradley Dassen).
Timo had qua resultaten misschien een minder succesvol toernooi, maar heeft de partijen gewonnen die hij had willen winnen. Timo is overigens zelfs nog U11.

U15: Judith van Cruchten, Feng Groothuise, Daan Kusters, Thomas Sibbald

Judith, Feng en Daan strandden helaas al in de voorrondes. Ondanks het feit dat ze goed partij gaven, viel de shuttle in hun partijen net aan de verkeerde kant.
Thomas (1e jaars U15) verliest in de kwartfinale van de latere winnaar. Zijn dubbelmaatje, Joran Kweekel verloor de finale van Luuk van Renswouw. Enkele weken geleden won Thomas in de JM Finale nog van Joran, dus met een beetje reëlere plaatsing/loting had Thomas ook mee kunnen doen om een finaleplaats! In het mannendubbel was er wel success. Samen met Joran haalden ze een knappe 2e plaats. De 1e-jaars maakten het de 2e-jaars, Luuk en Leroy, knap lastig, maar ze dolven uiteindelijk toch het onderstip in twee games.

U17: Rosa Hondeman, Cheryl Seinen, Jayme van Elten, Mark Verschoor, Ruben Wijnands, Alex Vlaar

Rosa heeft een halve finale behaald in de damesdubbel. Mark strandde in de voorrondes en Jayme haalde een halve finale in het gemengd dubbel met Denise Hal. Zij verloren van de latere winnaars Mark Caljouw en Alida Chen.
Ruben was de pechvogel namens de Almeerders. In zijn kwartfinale tegen Alex verstapte Ruben zich (enkel klapte dubbel) in de 3e game, waardoor hij moest opgeven. Ook kon hij daardoor zijn succesvolle dubbel met Nico Hermans niet spelen. Achteraf blijkt de blessure waarschijnlijk mee te vallen en is er slechts sprake van een verrekking van een spier of band.
Alex haalde in de deze categorie de prijs binnen door samen met Ruben Jille een 2e plaats te halen in de herendubbel. Tegen de gedoodverfde kampioenen Mark Caljouw en Justin Teeuwen zou het een helse klus worden. Maar wat blijkt; Alex en Ruben dwingen een 3e game af. Ondanks diverse voorsprongen in de 3e game wordt de finale toch nog net verloren. Ook Alex en Ruben zijn 1e-jaars en verloren van de 2e-jaars!!

U19: Manon Sibbald

Onze enige troef in de U19, Manon (1e-jaars) speelde een halve finale in het gemengd dubbel met Russel Muns. Zij verloren van de latere winnaars Jim Middelburg en Soraya de Visch Eijbergen. Ook in het enkelspel verloor Manon van Soraya in de halve finale.
In de damesdubbel was er uiteindelijk wel een ereprijs. Samen met Linda Chen verloor Manon in drie games de damesdubbel van Myke Halkema en Gayle Mahulette.

Al met al een redelijk succesvolle NJK. Helaas geen winnaars, maar met drie vice-kampioenen mogen we niet ontevreden zijn en dat geldt met name voor de 1e-jaarsspelers. Die mogen volgend seizoen nogmaals in dezelfde leefteijdscategorie deelnemen. Dat moet haast wel weer nieuwe kampioenen opleveren!

Reageer op dit bericht (“Nederlandse jeugdkampioenschappen 2012 ↑”)