Badminton Vereniging Almere

Succesvolle voorspeeldag talenten

Afgelopen zaterdag 16 juni 2012, stond in het teken van het voorspelen bij de talentendagen bij de Badminton School Almere en de TopJunior. Meer dan 20 kinderen waren gekomen om hun technische vaardigheden te laten zien.

BV Almere heeft de laatste jaren zich vooral versterkt met een goede talentopleidingenstructuur. In eigen beheer is de Top Junior ontwikkeld voor met name jonge kinderen die daarna kunnen doorstromen naar de Badminton School Almere. Na de Badminton School Almere kunnen talenten doorstromen naar de Badminton Academie Flevoland.

Met name deze laatste behoort tot een van de weinige opleidingstructuren waar de talenten al in een bijna full-time sport traject worden opgeleid. De talenten trainen twee uur in de ochtend, 'de school' is aangepast en pas later gaat men naar school. Bijna alle talenten trainen derhalve tweemaal per dag.

Zeker in een nieuwe structuur van de Nationale Junioren Selectie en het selectiebeleid zou de Badminton Academie Flevoland wel eens een voorsprong kunnen gaan nemen. Wil een talent in aanmerking kunnen gaan komen voor de NJS, zou vervroegd meer trainingsuren gaan maken een voorsprong geven op anderen. Als dan de school ook nog eens aangepast wordt, is er nog steeds een kwalitatieve schoolopleiding, meer trainingstijd, maar bovenal ook meer rust, hebben talenten in ieder geval de mogelijkheden tot ontwikkeling!

De voorspeeldag was dus voorzien van veel kinderen van ook andere verenigingen en werd verzorgd door de trainers van de verschillende talentopleidingen. In verschillende groepen met een diversiteit van verschillende oefenvormen werden de aankomende talenten beoordeeld op hun vaardigheden.

De uitslag van de voorspeeldag wordt binnenkort aan de talenten medegedeeld, waarna zij te horen krijgen of ze worden toegelaten aan de Badminton School Almere of de TopJunior.

Reageer op dit bericht (“Succesvolle voorspeeldag talenten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)