Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2012; de heenreis

Op maandag 23 juli 2012 stonden 90 spelers met begeleiders vol ongeduld te wachten op het vertrek voor de International Youth Games 2012. Dit jaar is Rendsburg gastheer van de vierjaarlijkse cyclus.

Het inladen van de bagage viel nog niet mee. Doordat iedereen dit jaar in de school zou verblijven was er veel meer bagage dan in voorgaande jaren. Met het opofferen van enkele zitplaatsen in de bus kon de reis, onder grote aandacht van meelevende ouders, beginnen.

De reis verliep, met de nodige snoep en chips, voorspoedig. Met slechts één stop en een korte oponthoud bij, hoe kan het ook anders, Hamburg kwam we om 15.30 uur aan in Rendsburg. In het centrale informatiecentrum, Nordmarkhalle, ontvingen alle deelnemers een tas met eetbonnen, herinnering, route en wat algemene informatie.

De volgende stop was de centrale slaapplaats: Herderschule. Voor Almere had de organisatie drie lokalen voor de jongens en drie lokalen voor de meisjes bedacht. Een onzinnige keuze omdat daardoor kinderen gesplitst moeten worden (dus bijv een gedeelte van de jongens bij de tennissers en een andere gedeelte bij de basketballers). Alle begeleiders van de zes sporten waren het met elkaar eens dat we dat niet wilde. Er werd derhalve gekozen voor een lokaal per sport. Met wat creativiteit werd er een soort afscheiding gecreëerd.

Voor het avondeten had de badmintonorganisatie een barbecue geregeld. Met salades en een overbekende Duitse braadworst kon iedereen zijn buik vol eten. Na het eten vonden de meeste hun weg weer terug naar de Herderschule voor andere zou het verstandig zijn gewoon de kaart mee te nemen!

De rest van de avond vermaakte iedereen zich in de Herderschule waarbij ons eigen lokaal toch wel een favoriete plek was.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2012; de heenreis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)