Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2012; Eerste zilver in meisjesdubbel

Op de derde dag van de International Youth Games 2012 heeft Almere in het sportonderdeel meisjesdubbel M de ZILVEREN medaille gehaald. Feng Groothuijse en Judith van Cruchten waren voor deze prestatie verantwoordelijk.

Vandaag ging de wekker om 7.30 uur en dat gecombineerd met het gaan laat slapen gaan waren de meeste toch wat vermoeid. Hierbij geldt voor sommige dames dat als je ’s nachts een grote dame wil zijn je dat ook in de ochtend moet zijn! Vandaag gingen we vroeg ontbijten, en met een extra uitgiftepunt was de wachttijd heel kort.

De toernooiorganisatie is soms onnavolgbaar in hun speelvolgorde. Verwachten we vandaag alleen het gemengd dubbel op het programma te hebben moet er ook worden gedubbeld.
Wedstrijden meisjesdubbel klasse M

Zilver voor Judith van Cruchten en Feng Groothuijse

De eerste zilveren medaille is een feit! Judith van Cruchten en Feng Groothuijse behaalde een tweede plaats in de meisjesdubbel klasse M. Zoals al was verwacht was de eerste wedstrijd achteraf gezien de finale al was de overwinning op het andere Deense koppel ook moeizaam in drie games.

In het strijd om het brons redden Natalya van der Laan en Shannen Sowikromo het niet tegen Emilie en Marie. In twee games ging de winst toch wel overtuigend naar de Denen.

Halve finale jongensdubbel klasse A

In een zinderende halve finale speelde Jasper Ramaekers en Mickey IJzer tegen Daniel Jörgensen en Mark Randrup. In de eerste game gingen de Almeerders goed van start. Geconcentreerd en met goed spel kwamen de Denen niet in hun spel. Met 21-12 werd de eerste game binnen gehaald. In de tweede game werd de concentratie minder en dan ga je fouten maken! De Denen namen het initiatief over en wonnen net zo overtuigend de tweede game: 10-21. De derde game moest de beslissing brengen en dat werd een zinderende game. Ondanks meerdere matchpoints tegen werd een zwaarbevochte overwinning gehaald; 26-24 en daarmee verdiende Jasper en Mickey een finale plaats tegen Tobias Lund en Mads Brinkhof. In de finale kunnen ze revanche nemen voor hun nederlaag in de poule!

Finale jongensdubbel A (vrijdag)

Jasper Ramaekers+Mickey IJzer – Tobias Lund +Mads Brinkhof

Wedstrijden meisjesdubbel klasse A

Onze dames in de meisjesdubbel A, Daphne Roos en Issis Luttik, redden het niet in de halve finale. Ook de troostfinale werd helaas verloren. In de halve finale waren de Denen Simone Eriksen en Louise Jacobsen duidelijk beter. Met 21-11 en 21-10 haalden ze de finale. De troostfinale was tegen Clarisse Behrendt en Sophie Clausen. Deze wedstrijd werd aan het einde van de dag gespeeld en Daphne en Isis hadden duidelijk al hun energie verbruikt. Met 14-21 en 18-21 veroverde de Duitsers de bronzen medaille.

Wedstrijden gemengd dubbel Klasse M

De koppels waren in drie poules verdeeld waarbij de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de knock out fase. In poule A speelde Ruben Wijnands en Judith van Cruchten een zeer goede partij tegen Mathilde en Frederik Bjergen (Aalborg). Met 21-12 en 22-20 werd de overwinning behaald. Verrassend genoeg waren er meer problemen tegen het andere ‘zwakkere’ Deense koppel. De eerste game ging makkelijk, misschien wel te makkelijk, naar Ruben en Judith; 21-8 maar in de tweede game gingen de Denen er met de buit vandoor: 16-21. In de derde stelde de beide Almeerders orde op zaken: 21-13. Hiermee werd de halve finale bereikt.

In poule B mochten Thomas Sibbald en Feng Groothuijse spelen tegen Torge Bauer en Annika Meyer. In beide games waren er kansen maar het waren steeds de Duitsers die er met de winst vandoor gingen. Met 20-22 en 18-21 verliezen was zuur zeker gelet op het goede spel wat de Almeerders lieten zien. Om nog kans te houden op de kwart finale moest er nu gewonnen geworden van het Deense koppel Kristian Haun en Maiken Buje. In de eerste game waren er zeker kansen maar kwamen de Almeerders net te kort 18-21. De tweede game ging duidelijker naar de Denen; zowel in score als in spel 16-21.

Poule C bestond uit een poule van drie waarvan er twee door gingen naar de kwartfinale. Met twee Almeerse koppels was de opdracht duidelijk; beide koppels naar de kwart finale krijgen. Met een duidelijk zwakker Deense koppel was die opdracht niet te moeilijk. Belangrijker werd de vraag wie als poule winnaar doorgaan. Mark Verschoor+Natalya van der Laan of Alex Vlaar+Shannen Sowikromo. In een gelijk opgaande strijd wonnen Mark+Natalya de eerste en Alex+Shannen de tweede game met 21-17. In de derde game gingen Mark+Natalya goed van start en die voorsprong lieten ze niet meer los 21-13.

In de kwartfinale speelde Alex+Shannen tegen de Denen Kristian Haun+Maiken Buje. In beide games waren de koppels aan elkaar gewaagd. Gelukkig bleven de Almeerders nipt aan de goede kant van de score met 21-19 en 21-18. Nu wachten in de halve finale Ruben Wijnands en Judith van Cruchten. Het werd een spannende wedstrijd welke uiteindelijk in de derde game werd beslist 21-17. Morgen wacht voor Ruben+Judith in de finale de Denen Mathilde en Frederik Bjergen (Aalborg). Deze bereikte deze finale door o.a. in de kwartfinale te winnen van Mark Verschoor en Natalya van der Laan. Hoewel het close was verloren Mark en Natalya met een klein verschil. In beide games namen de Denen in het begin van de game een voorspong welk voldoende was om de wedstrijd te winnen.

Wedstrijden gemengd dubbel Klasse A

In poule C van het gemengd dubbel klasse A hadden Jasper Ramaekers en Daphne Roos weinig moeite met de Duitse koppels uit Rendsburg en Rathenow. Beide wedstrijden werden overtuigend in twee games gewonnen. De laatste wedstrijd tegen Robert Dunstan en Olivia Shaw kende verrassend genoeg meer moeite. Het Engelse koppel bood goed weerwerk maar met 21-18 en 21-19 was de kwartfinale een feit. In de kwartfinale wachtte een ander koppel uit Rendsburg, te weten Bastin Winkel en Clarissa Behrendt. Het werd een spannende partij waarbij het Almeerse koppel de winst in de tweede game uit handen gaf. Na de eerste game met 21-19 gewonnen te hebben was de tweede met 22-24 voor de Duitsers. In de derde game was het kaarsje op, 14-21.

In poule D vertegenwoordigde Mickey IJzer en Isis Luttik Almere. In de poule werd er eenvoudig gewonnen van de koppels uit Lancaster en Rathenow. De laatste wedstrijd was tegen de Denen Mark Landrup en Louise Jacobsen. In een gelijk opgaande partij waren het de Denen die in drie games wonnen. Met een tweede plaats werd de kwartfinale bereikt. In deze kwartfinale waren de Engelsen Abishek Kamath en Ella Mitchell de tegenstanders. De Engelsen zijn duidelijk beter in het gemengd dubbel dan in het enkelspel. Ondanks het verzet wonnen Mickey en Isis en wachten de Denen Daniel Jörgensen en Maria Kristensen in de halve finale.

Halve finale gemengd dubbel klasse A (vrijdag)

Daniel Jörgensen+Maria Kristensen (Aalborg) tegen Mickey IJzer+Isis Luttik

Avondeten

Het plan was om vanavond weer naar restaurant de Hauptwache te gaan. Om onduidelijke redenen had het restaurant opeens besloten geen deelnemend restaurant meer te zijn! Een tegenvaller, omdat het een heerlijk restaurant was. Plan B was wederom City Diner. Dat was ook goed bevallen en daar waren we welkom.

Het Almeerse team tijdens de Youth Games Rendsburg 2012

Vrije tijd

Na het eten ging een grote groep zwemmen en een ander deel ging naar de Aldi. Na terugkomst vermaakt iedereen zich op de Herderschule.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2012; Eerste zilver in meisjesdubbel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)