Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2012; Prijzendag, 3 GOUD, 4 ZILVER en 3 BRONS

Op de laatste dag van de International Youth Games 2012 heeft Almere 3 GOUDEN, 4 ZILVEREN en 3 BRONZEN medailles behaald. In zeer spannende, hoogstaande en enerverende finales viel er veel te genieten voor de badmintonliefhebber.

Vandaag ging de wekker om 7.30 uur en de meeste werden ook echt gewekt door de wekker. De week begint zijn tol toch wel langzaam te eisen. Op deze laatste dag stonden de (meeste) halve finales en finales op het programma.

Er zijnde afgelopen dagen door de Duitse badmintonorganisatie foto’s gemaakt welke op de volgende link zijn of worden geplaatst http://youthgames-rendsburg-2012.blogspot.de/

Wedstrijden jongensenkel klasse M

In de halve finale moesten Alex Vlaar en Thomas Sibbald het onderling uitmaken wie er in de finale zou komen. De kracht van Alex en de toch wel ongelovelijke snelheid van Thomas. Het was Alex die, toch wel redelijk eenvoudig, in twee games won. Thomas klopte echter duidelijk aan de deur. In de finale zal Alex moeten spelen tegen Ruben Wijnands. Ruben won zijn halve finale tegen Bjarne Geiss zonder ook maar een moment in de problemen te komen in twee games.

De laatste wedstrijd van het toernooi was de finale van de jongensenkel klasse M. De twee Almeerders lieten het publiek genieten van hoogstaand badminton. De ervaring en het vaster spel van Alex gaf de doorslag; GOUD voor Alex en ZILVER voor Ruben.

In de troostfinale moest Thomas het dus opnemen tegen Bjarne. Thomas won de eerste game met goed spel en had er in de tweede game er even geen zin in. De tweede game ging met 6-21 Bajarne en moest de derde game de beslissing brengen in het strijd om het brons. Thomas haalde al zijn energie die hij nog had bij elkaar en het werd een mooie derde game. Thomas stond steeds een paar punten voor maar Bjarne nam opeens een voorsprong van 18-19. Het moest uit de tenen komen maar met 22-20 won Thomas toch nog het BRONS.

Wedstrijden meisjesenkel klasse M

In de finale moest Feng Groothuijse spelen tegen Mathilde Bjergen, de nummer 2 van de Youth Games 2011. Feng ging brutaal van start en pakte met goed spel de game met 21-18. In de tweede game maakte Feng te veel onnodige fouten. Het veld was naar het idee van Feng langer dan de werkelijkheid. Met 12-21 kon Feng zich opmaken voor de derde game. In een gelijk opgaande strijd nam Mathilde vlak voor het scheiden van de markt afstand; 17-21. Het ZILVER was dus voor Feng!

De troostfinale ging tussen Judith van Cruchten en Emilie Aalestrup. In de poule wedstrijden was Emilie in drie games de sterkste en Judith was dan ook zeker voornemen om die nederlaag recht te zetten. Na de vele wedstrijden was de souplesse er bij Judith wel uit en in twee games moest ze het brons laten aan Emilie.

Wedstrijden jongensdubbel klasse M

In de halve finale van de jongensdubbel stonden Alex Vlaar+Ruben Wijnands tegenover Thomas Sibbald+Mark Verschoor. In twee games werd beslist dat Alex en Ruben om het goud zouden gaan spelen en Thomas en Mark om het brons.

Beide wedstrijden werden fantastische wedstrijden! In de finale moesten Alex en Ruben het opnemen tegen Torge Baeur en Bjarne Geiss. De wedstrijd was een lust voor het oog om te zien. Snoekduiken en onmogelijke ballen werden er gespeeld. De eerste game ging nipt met 21-19 naar Alex en Ruben. De tweede game leken beide Almeerders een beslissende voorsprong te nemen van 18-15 maar de Duitsers bleven gaan en wonnen met 20-22. In de derde game lag het momentum lang bij de Duitsers. Bij een voorsprong van 13-15 voor de Duitsers draaide opeens dat momentum en scoorde de Almeerders zes punten op een rij, 19-15. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, 21-18, en dus GOUD!

In de troostfinale moesten Mark Verschoor en Thomas Sibbald spelen tegen de Denen Jacob Frandsen en Frederik Bjergen. Ook hier was de wedstrijd fantastisch om te zien. In de eerste game wonnen de Denen met 19-21 en met diezelfde cijfers wonnen de Almeerders de tweede. In de derde game waren de Denen leeg en wonnen de Almeerders redelijk eenvoudig en daarmee het BRONS.

Wedstrijden gemengd dubbel Klasse M

In zowel de finale als in de strijd om de derde plaats stonden Almeerders. In de finale stonden Ruben Wijnands en Judith van Cruchten tegenover Frederik en Mathilde Bjergen (Aalborg). Het werd zoals veel finales in de M klasse een fantastische partij met kansen voor beide koppels. De eerste game was voor de Almeerders met 21-19 en de tweede voor de Denen met 18-21. Zoals het bij een finale hoort moest de derde game de beslissing brengen. Het waren uiteindelijk Judith en Ruben die met 21-19 aan het langste eind trokken en dus GOUD.

In de troostfinale in de strijd om het brons moesten Alex Vlaar en Shannen Sowikromo het opnemen tegen Torge Bauer en Annika Meyer (Rendsburg). Ook hier waren drie games nodig om een winnaar te kunnen bepalen. In deze wedstrijd werd misschien wel het mooiste punt van het toernooi gespeeld. Alex was al hopeloos uit positie en verdedigde een smash achter zijn rug. Een keurige lob ging over de verbouwereerde Torge. In de derde game hadden Shannen en Alex de Duitsers stuk gespeeld en werd het BRONS veroverd.

Wedstrijden meisjes enkel A

In de halve finale van de meisjes enkel A moest Daphne Roos spelen tegen Louise Jacobsen. Daphne ging uitstekend van start en bereikte als eerste de 11; 11-8. Tijd voor de Deense coach om in te grijpen en Louise van een ander strijdplan te voorzien. Hier had Daphne geen antwoord op; van 11-8 in één keer naar 11-15. Die voorsprong behield de Deense; 15-21. In de tweede game handhaafde de Deense haar strijdplan en zonder echt in de problemen te komen won de Deense ook de tweede game met 14-21. Voor Daphne restte de strijd om het brons.

Deze troostfinale kende een soortgelijk verloop als de halve finale. Daphne ging beter van start maar het was uiteindelijk Sara Rösenörm die overtuigend de troostfinale in twee games won.

Finale jongensdubbel klasse A

In de finale van de jongensdubbel A wachtte Tobias Lund en Mads Brinkhof voor Jasper Ramaekers en Mickey IJzer. In de poule wedstrijd waren de Denen nipt in drie games te sterk tijd dus voor een revanche. Het liep echter anders. Aan de inzet en strijd lag het niet maar de Denen waren dit keer duidelijk de betere. In twee games, 15-21 14-21, trokken ze de wedstrijd naar zich toen en was het ZILVER voor Jasper en Mickey. Beide Almeerders kunnen tevreden terugkijken op het toernooi!

Wedstrijden gemengd dubbel klasse A

In de halve finale moesten Mickey IJzer+Isis Luttik aantreden tegen Daniel Jörgensen+Maria Kristensen (Aalborg) . In de eerste game toonde de Almeerders te veel respect voor de Denen en die wonnen dan ook eenvoudig 9-21. In de tweede game gooide de Almeerders de schroom van zich af en ontstond er een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide koppels. Op 20-19 in het voordeel van de Almeerders was er een curieus punt. De Denen serveerde terwijl Mickey nog niet klaar stond. Isis realiseerde dat te laat en sloeg zowel de service als de shuttle daarna terug om vervolgens te stoppen omdat Mickey nog niet klaar had gestaan. Jammer zeiden de Denen…20-20. Daarna kregen de Almeerders nog 5 kansen om de game te winnen maar waren het de Denen die koelbloediger waren 26-28.

Wat restte was de strijd om het brons. Bastin Winkel en Clarissa Behrendt waren hier de tegenstanders. In de eerste game namen de Bastin en Clarissa een kleine voorsprong welke ze veilig naar het einde brachten 17-21. De tweede game was nog veel spannender en waren het de Mickey en Isis die wonnen 23-21. In de derde game was het kaarsje uit bij de Almeerders en zo ging het brons naar Rendsburg.

Medaillespiegel

Eerder in de week behaalde Almere al ZILVER in de meisjesdubbel M. De strijd is gestreden en geeft voor badminton onderstaand medaillespiegel:

STAD GOUD ZILVER BRONS
Aalborg 7 5 4
Almere 3 4 3
Rendsburg 0 1 3
Lancaster 0 0 0
Rathenow 0 0 0

De Almeerse prijswinnaars 2012!

Sluitingsceremonie

Iedereen heeft het ontzettend naar de zin gehad.

Wat nog rest is de sluitingsceremonie en dan zitten de Youth Games Rendsburg 2012 erop. Morgen de busreis, met een verwachte aankomsttijd van 16.00 uur, naar huis.

Tot ziens bij de Youth Games Lancaster 2013!

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 27-07-2012 om 18:42 uur

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. Grote klasse en dat geldt niet alleen voor de spelers, maar zeker ook voor de begeleiders!

 2. Jeannette op 27-07-2012 om 19:25 uur

  Alle spelers gefeliciteerd met deze geweldige prestaties.
  Heb inderdaad van Judith hele enthousiaste berichtjes gehad, dat zij het erg naar haar zin had met de hele groep.
  Er zijn weer veel nieuwe vriendschappen gesloten.:-)
  En de begeleiders bedankt voor jullie inzet!!
  Op naar Youthgames 2013 in Lancaster!!!

 3. Erik Staats op 27-07-2012 om 21:41 uur

  Toppers,

  Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Weekje vliegt voorbij zo....Geniet ervan en voor even nog: Have fun!

  Groetjes,
  Erik

 4. pascal op 28-07-2012 om 00:57 uur

  gefeliciteerd met de uitstekende prestaties! :) toch jammer dat die denen er met het meeste goud vandoor gaan....ook dat was zo'n 10 jaar geleden hetzelfde :)

 5. Ermst op 28-07-2012 om 07:20 uur

  He toppers,

  van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. Ik heb de verslagen gelezen vanuit Bali. Nog even genieten en dan weer naar het nieuwe seizoen.
  Gr. Ernst ]:)

 6. Stephan op 29-07-2012 om 20:13 uur

  Afgelopen vrijdag was er een item op omroepflevoland over de Youth Games Rendsburg 2012: http://www.omroepflevoland.nl/Sport/93310/jeugdsporters-op-dreef-in-rendsburg

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2012; Prijzendag, 3 GOUD, 4 ZILVER en 3 BRONS ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)