Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en het eredivisieseizoen 2011/2012

Twee jaar terug zijn we begonnen met het plaatsen van een aantal artikelen over de eredivisieverrichtingen van eerst Panfish Almere en later Dekker Almere. Panfish Almere werd kampioen van de eerste divisie in het seizoen 2002/2003 en speelde dus in het seizoen 2003/2004 voor het eerst in de eredivisie.

Carl Dekker

De eerste seizoenen in de eredivisie lag het degradatiespook iedere keer op de loer, maar met ingang van het seizoen 2006/2007 heeft Dekker Almere de weg omhoog gevonden en handhaafde Dekker Almere zich op een vijfde plek, met een prima uitzicht op de vierde plaats op de ranglijst. In het seizoen 2010/2011 was het de doelstelling om de play-offs te halen en voor het eerst in de nog relatief korte historie van Dekker Almere, eindigde Dekker Almere daadwerkelijk op de derde plaats.

Dit bestand bestaat niet

Ook voor het seizoen 2011/2012 was de doelstelling het behalen van een play-offplek, maar van te voren stond al vast dat dit een pittige doelstelling zou zijn. Immers twee paradepaardjes van Dekker Almere, Patty Stolzenbach en Josephine Wentholt zochten hun heil in het buitenland.
Het personele probleem werd opgelost door het aantrekken van Roxanne Molenmaker en het doorschuiven van een talent uit eigen kweek, Manon Sibbald.

De personele bezetting van Dekker Almere, zag er als volgt uit

Daarnaast had Dekker Almere de Engelse Rachel Howard nog op de achterhand en kon er altijd een beroep worden gedaan op de spelers en speelsters van Carlton Almere-2.

Als coach van Dekker Almere trad op Erik Staats, teammanager was Emmy Vlaar en Henk Folmer masseerde iedereen fit.

De eredivisie bestond in het seizoen 2011/2012 uit tien teams en de teams die bij de bovenste vier eindigen spelen de play-offs om het landskampioenschap.

Dekker Almere speelde in de eerste wedstrijd thuis tegen BC Amersfoort en het werd een moeizame wedstrijd voor Dekker Almere, die uiteindelijk ook nog met 3-5 werd verloren. En deze openingswedstrijd zou tekenend worden voor het hele seizoen 2011/2012.

Roxanne Molenmaker maakte haar faam niet waar, verloor onnodig, althans zo leek het, veel partijen en Manon Sibbald was nagenoeg het hele seizoen geblesseerd en de internationals waren ook nog wel eens afwezig wegens toernooiverplichtingen.

Carlton

Toch stond Dekker Almere na de eerste helft van de reguliere competitie nog nipt op een vierde plaats met 41 punten uit negen wedstrijden. Van Zijderveld volgde met 39 punten en Victoria had 36 punten.

Na het dubbelweekend op 19 en 20 november, 6-2 winst op DKC en 2-6 verlies tegen Amersfoort, liep Dekker Almere uit op Van Zijderveld en stond zelfs weer zes punten voor op de nummer vijf op de ranglijst. Maar toen volgde een oorwassing met een 7-1 verlies tegen landskampioen Duinwijck en was Dekker Almere terug bij af. Ook werd er met dezelfde cijfers verloren van Van Zundert Velo.

Met nog twee wedstrijden te gaan stond Dekker Almere met 65 punten op de vijfde plaats en Van Zijderveld stond op de felbegeerde vierde plaats met 70 punten. De voorzitter van Van Zijderveld verkondigde al luid dat het niet meer mis kon gaan. Van Zijderveld zou vierde worden.
En daar leek het echt op, temeer daar de nieuwe technisch directeur van Badminton Nederland meende dat er nog wel een uitzending naar Estland kon plaatsvinden en dat betekende dat Dekker Almere het moest doen zonder Saber Afif en Dave Khodabux in de laatste en wellicht allesbeslissende wedstrijd van het seizoen.

Thuis won Dekker Almere met 8-0 van TFS'57 en Van Zijderveld verloor uit met de cijfers 1-7 van Duinwijck en deze twee uitslagen brachten de spanning weer helemaal terug om de vierde play-offplek in de eredivisie.

Op naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Dekker Almere uit tegen The Flying Shuttle uit Barendrecht zonder de kanonnen Afif en Khodabux. Van Zijderveld speelde thuis tegen Roosterse BC.

Verslag van Abel Iwema van de Almere Vandaag

“,,Een heel bijzondere prestatie van mijn team. Iedereen is dolgelukkig", was de reactie van de eerstejaars coach. Zeker Staats verdient een pluim omdat hij dit seizoen zijn steeds wisselende samenstellingen succesvol kon laten zijn. Zaterdagavond toverde hij Rachel Howard uit de hoge hoed. De Engelse werd speciaal voor deze wedstrijd ingevlogen en beschaamde het vertrouwen niet. Zij won haar partij. Daarnaast maakte Staats gebruik van tweede teamspelers Dennis Steenland, Jelle Kelderhuis en Marloes van Heteren. Ook zij betaalden het in hen gestelde vertrouwen dubbel en dwars uit.
,,Door de afwezigheid van Saber Afif en Dave Khodabux en het wisselvallige optreden van Roxanne Molenmaker moest ik voor deze wedstrijd wel iets bedenken. Gelukkig heeft iedereen de juiste focus bewaard", was Staats lovend. ,,Na de eerste partij van Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst in het herendubbel kon het niet meer verkeerd gaan", sprak hij dolgelukkig. Het gelegenheidsduo liet het niet op een driesetter aankomen en won na een bloedstollende tweede set met 21-23 van het Barendrechtse duo.
Die overwinning sterkte de andere spelers. Dekker Almere verloor het enige punt in het gemengd dubbel van Dennis Steenland en Marloes van Heteren. ,,Over twee weken spelen we de eerste play-off wedstrijd tegen Van Zundert Velo. Nu nog even genieten", zei Staats.”

Dekker Almere won met 7-1 en Van Zijderveld won 'slechts' met 6-2 en dat gaf de volgende eindstand reguliere competitie seizoen 2011/2012

Dekker Almere moest het in de play-offs opnemen tegen Van Zundert Velo. Dat dit loodzwaar zou worden, begreep een ieder want in de reguliere competitie had Dekker Almere thuis met 3-5 en uit met 7-1 verloren van de Wateringers. Het belette Dekker Almere niet om een prachtige poster te ontwerpen voor de play-offs tegen Velo.

Uit de Almere Vandaag bij de thuiswedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo

“,Het zal heel moeilijk worden’’, was coach Erik Staats realistisch. ,,We moeten er in ieder geval voor gaan’’, reageerde Saber Afif, eerste heer bij de Almeerders.
Afif zorgde gisteren door zijn enkelspel te verliezen dat het voorbedachte plan van Staats in duigen viel. Die had namelijk gehoopt op een 4-4-gelijkspel, maar dan had Afif wel moeten winnen. ,,Dat had hij inderdaad moeten doen. Daar hebben we hem tenslotte ook voor aangetrokken. We wisten namelijk dat we bij de dames nauwelijks kansen hadden en met een gelijkspel dan had er toch iets meer mogelijk geweest richting de return’’, aldus Staats.
Afif won de eerste set nog wel in zijn enkelspel. Daarna won Dennis van Daalen de Jel de tweede en derde set met 16-21 en 14-21. ,,Het gevoel was in eens helemaal weg in de tweede set. Het is zeker niet omdat hij beter is, maar hij kan zich wel heel goed vastbijten in een partij en dat is hem nu gelukt. Mijn partij was heel belangrijk, ik maakte iets te veel foutjes’’, bekeek Afif zijn verliespartij.
De punten die Almere gisteravond wel behaalden, kwamen op naam van Stephan Branderhorst, die zijn partij in de derde set na een matchpoint tegen toch nog wist te winnen met 22-20, het herendubbel Dave Khodabux en Jeroen van Moorst en het mixed-dubbel Khodabux en Yvonne Sie. ,,We missen goede dames om het Velo nu nog heel lastig te maken. Wil de club volgend jaar voor de titel gaan dan zal daar in ieder geval verandering in moeten komen’’, sloot Afif af.”

Van onze eigen site bij de uitwedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo

“Zaterdagmiddag 28 januari 2012 heeft Dekker Almere de play-offwedstrijd tegen Van Zundert Velo met 4-2 verloren. Ook in de Velohal waren zeker 300 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen en die hebben er geen spijt van gehad. Prachtige partijen in een geweldige ambiance, kortom opnieuw een groot reclameblok voor de badmintonsport, evenals trouwens de thuiswedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo.”

Dat Dekker Almere zou winnen was schier onmogelijk, maar als een teleurstelling werd het niet opgevat. Immers Dekker Almere had opnieuw de play-offs gehaald met een personele bezetting die duidelijk minder was dat in het seizoen daarvoor.

Van Zundert Velo werd landskampioen door de finale wedstrijd te winnen van BC Amersfoort met de cijfers 6-2.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en het eredivisieseizoen 2011/2012 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)