Badminton Vereniging Almere

BV Almere streeft naar finale in jubileumjaar

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Het wordt nog moeilijk genoeg om het 25-jarige jublieum van Badmintonvereniging Almere op te luisteren met een landstitel in de eredivisie. Toch spreekt de club uit dat ze dat heel graag wil. Samen met Almere zijn er namelijk nog vier andere kapers op de kust.

Foto Studio Kastermans

Velo, Amersfoort, DKC en Duinwijck zouden het gewenste feestje van de jarige BV Almere zo maar eens kunnen verstoren. Iets wat trainer Erik Staats zich maar al te goed realiseert. ,,Als we pech hebben dan kunnen we er naastgrijpen. Mijn vermoeden is dat Amersfoort net iets sterker is dan de rest, maar we zullen waarschijnlijk met z’n vijven moeten vechten voor de vier play off plekken. Daarna is het weer een wedstrijd op zich. Wij geven in ieder geval aan dat we de finale willen halen. Ik denk ook dat het kan, want we zijn sterker geworden ten opzichte van vorig jaar’’, aldus Staats.

De verwachting is dat vooral bij de dames door de toegenomen sterkte meer punten worden behaald. Met het gedwongen vertrek van Roxanne Molenaar en de komst van Thamar Peters verwacht Staats dat er behoorlijk meer punten worden gepakt. ,,Zeker. Zij is toch een niveau hoger en zit in de nationale selectie. Dat moet ons meer zelfvertrouwen geven. Als we dit seizoen al ergens risico lopen dan is het bij de heren. Jeroen van Moorst is weggevallen en dus zijn we in de breedte smaller geworden. Normaal kunnen Saber Afif, Dave Khodabux en Stephan Branderhorst dat wel opvangen, maar Afif en Khodabux zijn dit seizoen vaker in het buitenland en dat moeten we zien op te vangen. Misschien dat ik het talent Alex Vlaar al wat vaker moet gaan brengen. Dat zal echter in de luwte gebeuren. Ondanks dit alles moeten we die play offs gewoon halen, alleen dan moeten we geen pech hebben.’’ BV Almere begint volgende week de competitie in de eredivisie tegen Roosterse BC.

Reageer op dit bericht (“BV Almere streeft naar finale in jubileumjaar ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)