Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere 10 begint met remise tegen Huizen

Op zondag 16 september was het dan zover, het seizoen ging ook voor Carlton Almere 10 beginnen. De openingswedstrijd was tegen Huizen 96 2, gelukkig niet al te ver uit de buurt dus. Helaas kon Natalya van der Laan er niet bij zijn omdat deze nog hersteld van een longontsteking die zij in de zomerstop had opgelopen, maar na lang zoeken werd Ailien Koeleman uit de J1 bereidt gevonden in te vallen en hierdoor kon zij haar seniorendebuut maken in de vierde divisie landelijk.

Zoals gewoonlijk werd de wedstrijd gestart met de herendubbel, Sander en Robert gingen voor het eerst kijken wat zij in deze klasse konden bolwerken.
Na een zoekende start werd de eerste game met 15-21 redelijk makkelijk gewonnen, maar de tweede game raakten Sander en Robert de concentratie kwijt waardoor deze game verloren ging met 21-16. Gelukkig konden zij deze weer terugvinden in de derde game en wonnen deze overtuigend met 8-21.

Het eerste punt was binnen en daarna mocht de damesdubbel de baan op, Stephanie en Ailien kwamen al vrij snel achter in de eerste game, maar herpakte zich halverwege uitstekend. Helaas liepen zij constant net iets achter de feiten aan waardoor zij de eerste game met 21-17 verloren. De tweede game begonnen de dames een stuk scherper en kwamen zelf op een kleine voorsprong, helaas konden zij dit niet vasthouden en verloren zij de tweede game ook nipt met 21-16.

Met de tussenstand op 1-1 werd er begonnen met de herensingles van Thomas en Sander.
Thomas mocht zijn single spelen tegen een heer die bijna twee keer zo groot was als hijzelf maar hij hield zich goed staande en won de eerste game gemakkelijk met 10-21, in de tweede game slopen er wat fouten in het spel van Thomas en dit zorgde ervoor dat deze game helaas verloren ging met 25-23. Hierdoor moest er een beslissende derde set gespeeld worden die voor iedereen zenuwslopend was, beide heren gingen de gehele set gelijk op en meer als twee punten verschil kwam er niet. Uiteindelijk trok Thomas met 27-29 aan het langste eind.

De single van Sander gaf een iets ander beeld maar was net zo spannend, Sander verloor door zenuwen de eerste game van zijn sterke tegenstander met 21-15. Nadat het zelfvertrouwen en de rust terug gevonden waren en de tactiek iets aangepast kon er begonnen worden aan tweede game waarin Sander duidelijk liet blijken dat hij de snelste en fitste van de twee was, deze game werd door Sander gewonnen met 14-21. In de derde game kwam Sander snel op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen, doordat Sander iets te gretig op zoek ging naar de laatste punten kwam zijn tegenstander nog terug maar uiteindelijk wist Sander de wedstrijd te winnen met 19-21.

Hierna ging Stephanie de baan op voor haar single tegen een dame die over meer kracht en ervaring beschikt, maar Stephanie liet zich niet van de wijs brengen. Ondanks verlies in de eerste game met 21-16 gaf ze niet op en pakte ze op doorzettingsvermogen de tweede game met 18-21. De derde game werd een echte veldslag waarin beide dames alles gaven, maar Stephanie was fitter dan de tegenstandster en wist de derde game ook te winnen met 17-21.

Ailien heeft in haar single alles gegeven en dat is de zien in de uitslag, want de dame waar zij tegen speelde hoort zeker thuis in de vierde divisie. In de eerste game overrompelde Ailien haar tegenstandster met haar snoeiharde clear en kwam zelfs op voorsprong, helaas wist zij dit niet vast te houden en verloor ze de game uiteindelijk met 21-17. In de tweede game was duidelijk dat Ailien niet gewend was aan het tempo en dat zij s’ochtends al een wedstrijd had gespeeld in haar eigen team, helaas verloor zij deze game moegestreden met 21-7.

Na de singles waren de mixen aan de beurt, helaas werden deze beide verloren. Thomas en Stephanie hebben geweldig gespeeld maar moesten uiteindelijk toch onderdoen voor de ervaring en kracht van hun oudere tegenstanders. De derde game werd verloren met 21-14.

De mix van Ailien en Robert werd pas laat begonnen na al deze driesetters, de magen begonnen al te rommelen toen zij de baan op stapten. Helaas kwamen zij net tekort om potten te kunnen breken, er werd verloren met 21-18 en 21-16.

Wat de eindstand brengt op 4-4, wat toch gezien kan worden als een goed begin.
Wij willen Ailien heel erg bedanken dat zij op zo een korte termijn in wilde vallen en zijn trots en blij dat zij zo een goede prestatie heeft neergezet.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 19-09-2012 om 13:58 uur

    Leuk verslag Robert.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere 10 begint met remise tegen Huizen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)