Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere 9 wedstrijdverslag week 1, 2 & 3

Aangezien dit de eerste keer is dat ik teamcaptain ben van een team bij de senioren, wist ik niet zo goed hoe ik het moest aanpakken met verslagen schrijven. Daarom zal ik bij deze ook een korte samenvatting geven van de voorgaande 2 competitiewedstrijden.

De eerste wedstrijd was bij ons thuis in Almere tegen Noordwijkerhout 1. Het waren velen spannende partijen met meerdere 3-setters. Door de samenstelling van het team was het nog even wennen met de dubbels en mixen, omdat eigenlijk niemand met dezelfde persoon eerder hadden samengespeeld. Gelukkig werd de herendubbel net aan gewonnen door Jeroen en Dennis, een goede start van de competitie. Vervolgens was de damesdubbel een spannende partij met als gevolg een 3-setter die werd verloren. Het was te merken dat iedereen nog in het wedstrijdritme moest komen, want alle singles (m.u.v. Ingrid die helaas in 2en verloor) werden in 3 sets gespeeld en gewonnen. Ook de mixen waren even spannend met de nieuwe combinaties. Bij Ingrid en Dennis liep dit dan ook erg stroef. Bij Krijn en mij liep het verrassend goed en we wonnen in 3en. Eindresultaat: 5-3 gewonnen met 5 3-setters.

Carlton

De tweede wedstrijd was een uitwedstrijd in Amsterdam tegen US BC 2. We begonnen met de herendubbel. Dit maal in een andere samenstelling, omdat Dennis een andere afspraak had: Jeroen en Krijn moesten de klus klaren. Dit werd een spannende 3-setter die helaas werd verloren. Toen waren Ingrid en ik aan de beurt. Ik kende de dames van het vorige seizoen en wist dat het een pittige partij zou worden en dat werd het ook! De eerste set ging naar US, de tweede naar Almere en de derde (ja, ja alwéér een derde!) ging gelukkig net naar Almere waardoor we weer gelijk stonden. In de single waren we erg aan elkaar gewaagd en dat was ook te zien aan de eindstand: 3 3-setters die allemaal naar Amsterdam gingen en een 2-setter die ook door US werd gepakt. Het was inmiddels al erg laat geworden en we waren allemaal een beetje moe en dat was goed terug te zien in de eindstand van de mix van Krijn en mij: dik verloren in 2 sets. De mix van Jeroen en Ingrid daarentegen liep als een trein en ze wisten in 2 sets te winnen! Dit resulteerde tot een 6-2 nederlaag helaas met alweer 5 3-setters!

Achteraf bleek dat US per ongeluk een foutieve invaller had ingezet en dat zorgde ervoor dat de 2 partijen die deze man had gespeeld werden omgezet naar winstpartijen voor Almere, wat de eindstand 4-4 maakt.

Dubbel van Jeroen & Dennis

De wedstrijd van vandaag was thuis in Almere tegen Slotermeer 5. Dennis was weer van de partij wat betekende dat de opstelling van de eerste wedstrijd werd aangehouden. De dubbel van Jeroen en Dennis ging prima en ging in 2 sets naar Almere. Ook de damesdubbel werd in 2en gewonnen. De herensingles werden tegelijk gespeeld, zodat alle dames nog even konden uitrusten dus de wedstrijd van Jeroen is mij een beetje ontgaan. Jeroen heeft uiteindelijk in 2en gewonnen. Krijn had het in het begin wat lastig maar kwam er steeds beter in wat resulteerde in een 3-setter die gelukkig ook naar Almere ging! Ingrids single ging de eerste set wat stroef door veel kleine foutjes, maar wist deze toch te winnen. De tweede set ging al stukken beter en ze won de wedstrijd dan ook. We stonden nu al 5-0 voor dus we konden niet meer verliezen! Mijn single was helaas geen succes en ik werd verslagen in 2 sets. De mix van Dennis en Ingrid ging daarentegen als een tierenlier en ze wonnen met gemak: 21-11 & 21-11. De mix van Krijn en mij ging de eerste set best goed en we wonnen deze ook. In de tweede en derde set konden we dit helaas niet doorvoeren en verloren. Eindstand: 6-2 voor Almere!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-10-2012 om 08:35 uur

  Marit, met Krijn in je team, ben je verzekerd van een aantal drie-gamers. Een heel leuk stukje overigens!

 2. Marit op 01-10-2012 om 21:38 uur

  Correctie: We hebben de eerste wedstrijd met 5-3 gewonnen in plaats van 6-2 :)

 3. Vonkie op 04-10-2012 om 10:12 uur

  Yes, leuk verslag Marit!
  Hopelijk groeien we in het seizoen en worden de uitslagen steeds meer in het voordeel van mijn nieuwe club Almere :D

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere 9 wedstrijdverslag week 1, 2 & 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)