Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere redt het niet in Haarlem

Dekker Almere moest het in Haarlem tegen Duinwijck doen zonder Dave Khodabux en Peter Mills. Beide spelers reikten tot en met de halve finales tijdens de Belgian Open en konden niet op tijd terug zijn voor de wedstrijd Duinwijck tegen Dekker Almere. Wel was Rachel Howard van de partij aan Almeerse zijde.

Carlton

In het mannendubbel moesten Dennis Steenland en Stephan Branderhorst het opnemen tegen Jelle Kelderhuis en Erik Meijs. Het was zeker een spannende pot, maar dat kwam meer omdat er over en weer veel fouten werden gemaakt. Uiteindelijk maakte het Duinwijckse duo de minste fouten en zij wonnen dan ook met 23-21 en 21-16.

Rachel Howard en Yvonne Sie verloren de eerste game in het vrouwendubbel van Caitlin Pringle en Akvile Stapusaityte met 21-18. Ook dit was een spannende partij en de tweede game was voor Dekker Almere met 21-23. In de derde game trokken de Duinwijckers met 21-17 aan het langste eind.

Thamar Peters zette in haar single tegen Marije Bloem het eerste punt voor Dekker Almere op het scorebord. Met 10-21 en 13-21 was Peters overduidelijk beter dan de Haarlemse.

Saber Afif speelde in zijn single tegen Erik Meijs op het scherpst van de snede. Dit was zonder meer een mooie partij en Afif won de eerste game met 16-21. In de tweede game zette Meijs dit onmiddellijk recht met een 21-9 winst. In de derde game ging het lange tijd gelijk op, maar na de pauze liep Meijs toch weg van Afif en werd het 21-16 voor Meijs.

Stephan Branderhorst kwam in zijn single niet in zijn spel tegen Jerry Natenstedt de speler met de Gibbonarmen. Natenstedt won verdiend met tweemaal 21-16 en dat was voor de eerste maal dat hij Branderhorst versloeg.

Aangezien Rachel Howard in haar single in drie games de eer moest laten aan Akvile Stapusaityte (20-22, 21-7 en 21-9), keek Dekker Almere zo maar tegen een 5-1 achterstand aan.

Carl Dekker

Dennis Steenland en Thamar Peters gingen in hun mix tegen Caitlin Pringle en Jerry Natenstedt tot het gaatje om de totaaluitslag in de wedstrijd een ietwat dragelijker aanzien te geven. De Schotse Pringle, high en mighty, en Natenstedt bestreken sowieso al een groot deel van het veld, dus Peters en Steenland konden de borst natmaken. Toch was de eerste game verrassend genoeg voor de Almeerders met 14-21. In de tweede game zetten de Haarlemmers dit recht met 21-11. En in de derde game stonden de gastheren ruim voor en leek het een roemloos einde te worden voor Dekker Almere. Maar toen een ieder zich al neergelegd had bij een nederlaag herrezen de Almeerders als een Phoenix uit hun as en wisten ze alsnog de winst in de derde game met 17-21 te grijpen. Een knap stukje werk.

Dit bestand bestaat niet

In de tweede mix verloren Saber Afif en Yvonne Sie de eerste game van Imke van der Aar, een 14-jarig Haarlems talent, en Jelle Kelderhuis (21-14). Maar in de tweede game kwamen de Almeerders met 15-21 en ook in de derde game waren de Almeerders met 16-21 de bovenliggende partij.

En zo werd de eindstand bepaald op 5-3 voor Duinwijck en is de stand in de eredivisie als volgt, waarbij dient te worden opgemerkt dat de wedstrijd DKC tegen Van Zundert Velo pas vanmiddag wordt gespeeld.

Volgende week wacht Dekker Almere een dubbelweekend. Zaterdagavond 22 september thuis tegen TFS Barendrecht en zondag 23 september uit tegen Victoria Hoensbroek.

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere redt het niet in Haarlem ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)