Badminton Vereniging Almere

Flitsende Kick Off Carlton Eredivisie

Een flitsende trailer, een trotse nieuwe sponsor en veel stralende gezichten tijdens de presentaties van de tien eredivisieclubs. De officiële Kick Off van het eredivisieseizoen 2012-2013 was een groot succes. Maurice Breuer, trainer van Victoria, noemde het zelfs een ‘perfecte avond’.

De avond, die de aftrap van de nieuwe competitie betekende, werd enthousiast bezocht. Tientallen mensen waren naar ’t Veerhuis in Nieuwegein gekomen voor dit spetterende evenement.

Een van de hoogtepunten van de Kick Off was de ondertekening van het sponsorcontract tussen Carlton en Badminton Nederland. Peter Blommaert, Product manager Indoor Sports, zette namens Carlton zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Het merk zal de komende jaren niet alleen de eredivisie sponsoren, maar verbindt zich ook aan een vijftal andere evenementen.

Peter Blommaert van Carlton Dunlop Slazenger en bestuuurslid Ton Wijers van BNL

Na het ondertekenen van de overeenkomst werd de eredivisie-trailer gepresenteerd. De korte, maar zeer flitsende trailer werd zeer positief ontvangen door de aanwezigen.

Daarna was het tijd aan de eerste vijf verenigingen om zich te presenteren. BC Victoria uit Hoensbroek mocht het spits afbijten. Trainer Breuer gaf aan dat zijn team ‘in principe’ de zesde plek als doel heeft gesteld voor dit seizoen. ‘Als we tegen de topteams voor een verrassing kunnen zorgen zou dat mooi zijn’, voegde hij eraan toe.

Edward van de Heuvel, trainer bij TFS uit Barendrecht, werd door speaker Alex Nelissen geconfronteerd met de uitspraak van zijn speler Michiel Kruijt, die meldde dat de ploeg vol voor de titel gaat. ‘Kampioen worden zou een mooie optie zijn’, grapte Van de Heuvel. Hij gaf verder aan dit jaar vooral ook de jeugd van de club een kans te willen geven, met onder andere Dean Versteeg en Rick Janssen.

Igo Jongen, trainer van Roosterse BC, vindt het moeilijk in te schatten waar zijn formatie dit seizoen zal eindigen. ‘Maar we gaan voor rechtstreekse handhaving, minimaal plaats acht dus. Een verrassing in een van de wedstrijden tegen de top-5 teams zit er ook in.’ DKC mag dit seizoen Dennis van Dalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen weer verwelkomen op hun oude nest. Thomas Wijers is blij met de terug keer van Dennis. ‘Ik kan nog veel van hem leren en ik vind het mooi om met dit team voor een plek in het linker rijtje te spelen.’

Promovendus BV Slotermeer heeft zin in het nieuwe seizoen en wil het liefst degradatie ontlopen. Opvallend is de terugkeer van Marloes Klaassen in de Amsterdamse hoofdmacht. ‘Ik heb dit seizoen grote plannen. Ik wil weer over de baan vliegen en presteren.’

Jerry Helmers van Crown Media gaf voor de pauze de verenigingen een korte inleidende workshop over Free Publicity. Tijdens de Yonex Dutch Open in oktober in het Topsportcentrum in Almere zal hij een twee uur durende workshop geven over dit onderwerp.

Titelverdediger

Landskampioen Van Zundert/Velo is er volgens trainer Erwin Latuheru ‘niet sterker op geworden’. Dennis en Soraya vertrokken en alleen de terugkeer van Dicky Palyama stond daar tot dusver tegenover. Terugdenkend aan de overwinning in de play-offs dit jaar, heeft kopvrouw Lisa Malaihollo, nog steeds een heel mooi gevoel. ‘Dat zou ik dit jaar wel weer willen. Ik wil opnieuw de play-offs halen met dit team en kijk ook erg uit naar de duels tegen Duinwijck en Amersfoort.

Amersfoort-coach Fred van Wankum wil zich dit seizoen opnieuw bij de beste vier plaatsen. Dit zal moeten gebeuren met een jeugdige ploeg. ‘We zijn steeds aan het verjongen. Dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat de jonge spelers 24 uur per dag met de sport bezig zijn, maar het nadeel is dat ze af en toe meedoen aan buitenlandse toernooien en wij ze moeten missen.’

Bij Duinwijck is dit jaar het Schotse talent Caitlin Pringle te bewonderen. ‘We hebben haar vooral gehaald voor de dubbels en mixen’, lichtte trainer Maurits van Tubergen Lotgering toe. ‘Ik heb veel positieve verwachtingen voor het aankomende seizoen, maar het zal lastig om kampioen te worden. De niveauverschillen zijn kleiner geworden.’ Ook kopman Erik Meijs verwacht ‘zware wedstrijden’ dit jaar.

Alex Nelissen vroeg aan Erik Staats of het erg zuur was om de play-offs in het vorig seizoen op één punt te missen, waarop Erik antwoordde dat het juist heel erg zoet was om de play-offs met drie punten voorsprong net wel te halen.......

Dekker Almere verrast dit jaar ook met een overzeese aanwinst. De dubbel- en mixspecialist Peter Mills komt uit Engeland de Almeerse hoofdmacht versterken. Speelster Manon Sibbald is erg blij dat ze deel uitmaakt van het eerste team. ‘Vorig jaar mocht ik na mijn blessure meteen debuteren in het eerste, daar was ik heel blij mee. Zeker omdat het in de play-offs was. Nu wil ik lekker spelen en ben benieuwd naar alle wedstrijden.’

Manon Sibbald was niet op haar mondje gevallen tijdens het interview

Van Zijderveld zal er op gebrand zijn om zich te revancheren dit seizoen. Dit zal echter moeten gebeuren zonder Robin Tabeling en de gestopte Monique van der Wouden. De gaten worden opgevuld met spelers van de eigen vereniging die een niveau hoger gaan spelen. Zo krijgt Linda Chen gezelschap van haar zus Alida.

Na afloop ging iedereen tevreden en met een goed gevoel naar huis.

En dan de trailer http://www.youtube.com/watch?v=w_cQqX5TBZQ

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 06-09-2012 om 16:02 uur

    Twee mooie foto's toegevoegd van René Lagerwaard, waarvoor onze dank.

Reageer op dit bericht (“Flitsende Kick Off Carlton Eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)