Badminton Vereniging Almere

Interview met Yvonne Sie

Wie Dekker Almere zegt, zegt Yvonne Sie. De 23-jarige Flevolandse is bezig aan haar achtste seizoen in het eerste team van de Almeerse club. Het spelplezier straalt er nog steeds van af bij Yvonne.

Wanneer ben je begonnen met badmintonnen?

‘Toen ik klein was ging ik met mijn vriendin Gita Djajawasito mee. Zij was een talent en zo ben ik met de sport in aanraking gekomen. Mijn ouders komen uit Indonesië, dus het zat ook een beetje in de genen. Al snel ben ik toen vanuit Lelystad terecht gekomen bij Almere.’

Yvonne speelt ondertussen al jarenlang op het hoogste niveau. Net als Dave vindt ze het niveau van de Eredivisie met de jaren wel minder geworden. ‘Veel spelers gaan toch naar Duitsland of een ander Europees land. Maar het blijft een leuke competitie.’ Yvonne haalde ook de nationale jeugdselectie, maar stapte daar later uit.

Het favoriete onderdeel van Yvonne is het vrouwendubbel, en dan speelt ze het liefst met Lisa Malaihollo van Van Zundert/Velo. ‘We voelen elkaar zo goed aan. Helaas spelen we niet bij dezelfde vereniging, vanwege de afstand, maar op Master-toernooien en Nederlandse Kampioenschappen spelen we vaak samen. Vroeger speelden we ook samen heel wat EBU-toernooien om zo onze ranking op te schroeven, maar dat werd te duur omdat we alles zelf moest bekostigen.
Maar met Thamar Peters gaat het dubbelen nu ook heel goed. Mijn dubbelpartner voelt altijd als een zus voor me. We winnen of verliezen samen.’

Wat maakt badminton tot jouw sport?

‘Het zit een beetje in de genen en het is gewoon mijn spelletje. Zeker als je van jongs af aan merkt dat je als maar beter en beter wordt. Verder heb ik er ook veel vrienden door leren kennen. Het is helemaal mijn ding.’

Yvonne heeft voor het huidige seizoen geen concrete doelstelling op papier gezet, maar weet dat er wel wat van haar wordt verwacht. ‘Vorig jaar ging het gemengddubbel met Dave heel goed, en dat wil ik dit jaar wel weer. Het vrouwendubbel liep wat minder, maar het klikt nu goed met Thamar. Ik wil vooral gewoon lekker spelen.’

Ook over de Week van het Badminton is Yvonne positief. ‘Ik vind het een leuk en goed initiatief. We hadden hier bij Almere bijvoorbeeld een clinic voor de jeugd door spelers uit het eerste team. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn, want dat is heel leuk om te doen.’

Reageer op dit bericht (“Interview met Yvonne Sie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)