Badminton Vereniging Almere

Kleine overwinning voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft zaterdag 22 september 2012 in Sportcomplex Carl Dekker voor ruim 150 toeschouwers met 5-3 gewonnen van TFS Barendrecht. Dat kan van de Barendrechters een beter resultaat genoemd worden dan van de Almeerders. TFS Barendrecht was dan ook opgetogen en opgelucht dat het met drie punten weg kwam uit Almere. Aan Almeerse kant ontbraken Manon Sibbald en Cheryl Seinen wegens toernooiverplichtingen tijdens de Belgian Junior.

Carlton

Dave Khodabux en Peter Mills speelden het mannendubbel tegen Rick Jansen en Ravin Jhinoe-Rai en wonnen deze dubbel eenvoudig met de handrem er op met 21-8 en 21-11.

Thamar Peters en Yvonne Sie tekenden voor het vrouwendubbel tegen Daisy Bommeleijn en Monique Broeke. Dat werd in de eerste game een nipte winst met 21-19 voor de Almeerders. In de tweede game namen de Almeerse dames met 21-9 ruim afstand.

Vervolgens werd er verwachtingsvol uitgekeken naar de mannensingle tussen Saber Afif en Michiel Kruijt. Saber speelde bijzonder goed en wist deze partij in twee games te winnen met 21-15 en 21-14.

Stephan Branderhorst won zijn single tegen Ravin Jhinoe-Rai met tweemaal 21-12 en Dekker Almere stond dus op een 4-0 voorsprong.

Monique Slaman verving Manon Sibbald in de vrouwensingle en deed dat naar behoren. De eerste game was voor Pascalle van Nielen met 11-21, maar de tweede game kwam Slaman uitstekend terug en won met 21-14. In de derde game stond Slaman zelfs met 16-12 voor om deze game en daarmede de partij alsnog met 17-21 te verliezen.

Thamar Peters verslikte zich vervolgens tegen Monique Broeke en verloor met 19-21 en 17-21 van laatstgenoemde die vorige week ook al verraste door haar single te winnen van de Russische Perminova van Amersfoort. Opnieuw knap werk van Broeke.

De tegenvaller van de avond was zonder meer het verlies in de eerste mix van Dave Khodabux en Yvonne Sie. Nu zijn de tegenstanders Daisy Bommeleijn en Michiel Kruijt bepaald niet voor de poes, zij presteren altijd uitstekend op de diverse toernooien, maar het viel het talrijke Almeerse publiek rauw op het dak dat de Barendrechters wonnen met 19-21 en 20-22.

Marloes van Heteren verving Cheryl Seinen en samen met Peter Mills speelden ze de laatste partij van de avond. Van Heteren en Milss deden wat er van ze verwacht werd. Met 21-16 en 21-18 werd de tweede mix gewonnen van het duo uit Barendrecht Rick Jansen en Pascalle van Nielen.

Dit bestand bestaat niet

Carl Dekker

De wedstrijd stond onder leiding van referee André de Wit. De scheidsen waren Joke Renckens en Freek Cox die de sportieve partijen uitstekend in goede banen leidden.

Vanmiddag speelt Dekker Almere uit tegen BC Victoria uit Hoensbroek.

Carlton

Op de foto trainer-coach Erik Staats met zijn assistente Sara Staats

Reageer op dit bericht (“Kleine overwinning voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)