Badminton Vereniging Almere

Peter Mills naar Dekker Almere

De Badminton Vereniging Almere heeft de Brit Peter Mills aangetrokken voor het eerste team van de vereniging, Dekker Almere.

Peter Mills, oud 24 jaar, is een sterke mix- en dubbelspeler en omdat Jeroen van Moorst als gevolg van drukke werkzaamheden niet beschikbaar is voor Dekker Almere, achtte de technische staf het verstandig om de dubbelspecialist aan te trekken.

Wellicht debuteert Mills al in de wedstrijd van komende zaterdag 8 september 2012 als Dekker Almere thuis in Sportcomplex Carl Dekker speelt tegen BC Roosterse.

Tot nu toe 15 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Robert Terpstra op 03-09-2012 om 23:43 uur

  Ik ben benieuwd wat dit moet gaat kosten en wat Peter Mills moet bij gaan dragen. Wanneer Dave en Saber in het buitenland bivakkeren zal Peter daar toch ook van de partij zijn, dus hiermee los je het tekort aan (vaste) spelers niet op lijkt mij. Verder zullen hieraan hoge reiskosten verbonden zijn, zal Peter Mills weinig bij het team en bij de vereniging betrokken zijn en komt hij vast niet alleen voor de nasi vooraf en het niveau van de eredivisie naar BVAlmere. Wat BVAlmere mijn inziens beter zou kunnen doen is dit geld investeren in eigen opleiding. Verder zie je door dit aantrek-/aankoopbeleid dat leden met hart voor de vereniging uiteindelijk toch maar vertrekken omdat ze niet gehoord en gewaardeerd worden. Begrijp mij niet verkeerd, de doelstellingen die BVAlmere heeft kan je niet behalen met alleen maar eigen jeugd. Maar het feit is dat er achter het huidige eredivisie team niemand klaar staat die een Jeroen, Stephan of Yvonne daadwerkelijk goed kan vervangen binnen 1 of 2 jaar. Deze aanstroom zou er wel moeten zijn, anders moet wanneer er iemand wegvalt weer "gekocht" worden. Dat is naar mijn mening een tijdelijke onnodig dure oplossing, daar waar een goede (jeugd)opleiding voor de langere termijn een oplossing zou kunnen vormen.

 2. Gijs Berkelmans op 04-09-2012 om 12:15 uur

  Ik ben het niet eens met het laatste stuk van jou reactie. Natuurlijk kun je nooit voldoende investeren in de jeugdopleiding, maar er is in de laaste jaren aardig wat geld en ook tijd en begeleiding gekomen om de jeugd beter te maken. Ik denk dat je met deze reactie de aankomende talenten te kort doet. Ik kan er een aantal noemen die nu dan wel over 2 jaar bij de eerste 3 teams zouden kunnen spelen. Denk daarbij aan Alex Vlaar, Manon Sibbald (deze is al in team 1 beland), Ruben Wijnans, James van Elten en zo ben ik er waarschijnlijk nog een aantal vergeten.

 3. Bas van Os op 04-09-2012 om 12:32 uur

  Ook ik kan het niet eens zijn met je Robert. Kom eens kijken wat er tegenwoordig op de maandag en vrijdag voor jeugd zit op de Topjunior, BadmintonSchool en de Academy. Kijk dan ook eens meteen naar de trainers die er staan. We hebben Max als conditie-specialist, Emmy als oud Olympische speelster, Rick Prins en Saber. (En dan vergeet ik voor het gemak de overige trainers die daar helpen) Zij zetten zich allemaal in om ervoor te zorgen dat de talenten in Flevoland zich kunnen ontwikkelen. Dit allemaal NAAST de reguliere jeugdtrainingen waar onze kids toch mooi 2,5 uur per week kunnen trainen. Dit is best wel een prestatie in een tijd waar de kinderen niet zomaar in een badmintonhal komen aanwaaien zoals 15 jaar geleden toen Almere hier een beetje werd opgezet.

  PS, waar was je tijdens de trainingsweken ]:)

 4. Robert Terpstra op 04-09-2012 om 13:16 uur

  @Bas & Gijs, misschien moet ik daar inderdaad eens komen kijken. Ik vind ook dat de aankomende talenten het heel goed doen en wil ze niet tekort doen. Maar het zijn allemaal geen Maartjes en/of Stephans die echt de top van het (inter)nationale badminton kunnen bereiken. Nogmaals dit is hoe ik het zie, maar ik ben misschien niet volledig geïnformeerd. Ik ben blij dat jullie het zoals ik het nu lees wel eens zijn met het eerste deel van mijn reactie. Verder zeg ik ook niet dat de vereniging, trainers en spelers niet de intentie hebben om de jeugdopleiding goed voor elkaar te hebben. Maar gooi een Alex of Jamie dan onder goede begeleiding voor de leeuwen ipv een (dure) Britse speler aan te trekken, dan haal je de play-offs een jaar niet. Helaas! Maar dat heet investeren in de toekomst.

 5. Robert Terpstra op 04-09-2012 om 15:32 uur

  En bas ik ben de afgelopen twee weken alleen op de dinsdag geweest

 6. Dennis op 04-09-2012 om 16:18 uur

  Ik denk dat Almere graag kampioen wil worden in het jaar dat ze 25 jaar bestaan. En dat wordt je natuurlijk (nog) niet met Alex Vlaar of Jamie van Elten. Met deze aankoop denk ik dat Almere komend seizoen een zeer goede kans maakt op het kampioenschap van Nederland.

  Ik weet niet wat de kosten zijn, maar dat moet denk ik geen probleem zijn met de uitzonderlijk hoge subsidies en sponsorbedragen die Almere jaarlijks ontvangt.....

 7. Pascal op 05-09-2012 om 12:02 uur

  @robert met trainingsweken bedoelde hij waarschijnlijk de 2 weken training van max ;)

 8. Pascal op 05-09-2012 om 12:03 uur

  @dennis vergeet het ontzettend mooie bedrag wat er aan contributie binnenkomt niet....

 9. Dennis op 05-09-2012 om 16:50 uur

  @Pascal: Ik denk dat je het geld van andere leden (met name van recreanten) niet moet besteden aan vergoedingen voor spelers van team 1. Veel mensen interesseert het namelijk geen bal dat "ene Peter Mills" op zaterdagavond speelt op dezelfde baan waar zij op spelen tijdens hun vaste badmintonavondje....
  Contributie zou daarom naar mijn mening bestemd moeten zijn voor de kosten die voor alle leden gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld zaalhuur.

 10. Stephan op 05-09-2012 om 16:58 uur

  @Pascal, bezoek een alv dan had je geweten dat de contributie niet voor premies wordt gebruikt :-)

 11. Robert Terpstra op 05-09-2012 om 18:36 uur

  Ik wil voorop stellen dat het mij niet interesseerd waar het geld vandaan komt, maar meer waaraan het besteed wordt. Misschien is het voor mij inderdaad verstandig om eens bij een alv aanwezig te zijn. Het gaat mij er ook niet om of ik er beter van wordt ik wil en hoop alleen dat de vereniging het uiterste haalt uit zijn mogelijkheden.

 12. cock op 06-09-2012 om 10:51 uur

  Hi Robert. Erg goed dat je zo betrokken bent, zeer prijzenswaardige gedachten ook. Wellicht kan je eens plaatsnemen in een van BVA's commissies, kan je meewerken om de mogelijkheden-maximalisatie te raliseren

  Dat kost echt niet zoveel tijd, maar is goed voor de vereniging en voor jezelf. Denk er maar eens over na, de vereniging heeft altijd vacatures en plaats voor gemotiveerde leden.

 13. Robert Terpstra op 06-09-2012 om 22:55 uur

  Ik zal er over nadenken.

 14. robert op 08-09-2012 om 21:17 uur

  Het maakt me niet meer uit wat ie kost :P Hij speelt met iedereen :+

 15. Ronald Schalk op 08-09-2012 om 21:56 uur

  Prima actie hoor, met dit team is het best mogelijk om een stapje hoger dan vorig jaar te komen. Zag er vanavond goed uit!

Reageer op dit bericht (“Peter Mills naar Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)