Badminton Vereniging Almere

Almere 5 speelt gelijk tegen Asterix 1

Na een lange reis richting Rotterdam stond iedereen om 13:30 klaar om de wedstrijden te beginnen. Het gesprek voor de wedstrijd ging zowaar niet over de opstelling maar meer over het feit dat Jeffrey zijn belofte na kwam. Maar wat had deze jongen deze week gebakken?

Zoals gewoonlijk begon de strijd met zowel de heren- als de damesdubbel. Zowel Shanice als Ruben speelde deze wedstrijd niet mee wat leidde tot twee nieuwe koppels. Michele en Rianne moesten in het begin nog een beetje aan elkaar wennen maar trokken de zege toch snel naar hun toe: 17-21 14-21. Daarentegen ging het bij de heren een stuk moeizamer. De eerste set werd dan ook snel verloren met 21-9 en ook de 2e set begon wat moeizaam. Na een goede inhaalreeks van Walter en Jeffrey werd deze set toch nog gewonnen: 19-21. De 3e set was een nek-aan-nek race wat leidde tot een aantal spannende rally's. Helaas kwamen zij in de verlenging net te kort: 23-21. De stand was nu 1-1.

Ook tijdens de herenenkels kwamen Jayme en Walter erachter dat onze tegenstanders net Volkswagens waren. Ze waren dan geen duitsers, maar waren wel extreem degelijk. Bij beide enkels kwamen de "winners" er helaas niet doorheen wat soms erg frustrerend was. Onze jongens verloren helaas in 2 sets.

Rianne en Michele stonden voor een lastige opgave: de stands gelijk trekken. Als eerste dame begon Rianne haar wedstrijd wat stroefjes, maar beetje bij beetje kwam ze beter in haar spel. De eerste set werd nog nipt beslist in haar voordeel, waarna ze de 2e set domineerde: 20-22 10-21. Michele speelde een soort gelijke wedstrijd. Ze begon de wedstrijd met een 11-6 achterstand maar kwam steeds beter in haar spel. In de tweede set twijfelde niemand meer aan haar winst: 17-21 16-21. Het was toen 3-3.

Het kwam dus aan op de gemengddubbels, beiden gingen tegelijk de baan op. Zowel Rianne en Jeffrey als Michele en Jayme deden er alles aan om de winst alsnog binnen te slepen. Na een spannende wedstrijd trokken Michele en Jayme aan het langste eind: 15-21 21-18 20-22. Voor Rianne en Jeffrey mocht het helaas niet zo eindigen. Ook zij speelden een spannende wedstrijd maar verloren nipt in 3 sets: 18-21 21-18 21-19.

Uiteraard waren we blij met 4 punten maar sommigen van ons hadden toch het idee dat er misschien iets meer in had gezeten. Toch werd er na de wedstrijd daar weinig over gesproken. Velen van ons zaten nog steeds met dezelfde vraag: Wat had Jeffrey de week gebakken? Tijdens het nuttigen van een drankje in de 3e helft genoot ook iedereen van een lekker stukje gevulde speculaas...

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Walter op 02-10-2012 om 09:26 uur

    De speculaas was in ieder geval het toppunt van de dag voor mij! Zou je vaker moeten doen ;-)

Reageer op dit bericht (“Almere 5 speelt gelijk tegen Asterix 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)