Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Denemarken 3

Vandaag, zondag 14 oktober 2012 moest de Nederlandse eer worden hoog gehouden door Ruben Jille en Alex Vlaar in de halve finale van het mannendubbel. In de halve finale moesten ze spelen tegen de favorieten en geplaatste Deense koppel Antonsen en Enghoj.

In de 1e game namen Ruben en Alex brutaal een voorsprong en gaven die de 1e game niet meer uit handen. In de 2e game konden Ruben en Alex hun goede spel niet handhaven, aan de ene kant door een goed veranderde tactiek van de Denen en deels door iets te makkelijke foutjes van de Dutchies. Door een spelaanpassing bij Ruben en Alex wisten zij in het begin van de 3e game de rollen weer om te draaien en namen een voorsprong bij de wissel. Vanaf dat moment werden de punten om en om verdeeld en bleken de Denen aan het eind net iets gelukkiger en wonnen zeker wel verdiend.

Lastig was alleen dat de Deense scheidsrechter in een vervelende rol zijn best deed om vooral partijdig te zijn. Bij een aantal twijfel in/uit shuttles en een lijnrechter die dan even zogenaamd niks gezien had(!) besloot de scheidsrechter telkens dat het punt naar de Denen moest. Protesten van de Nederlanders liepen uit op waarschuwingen.
Enghoj misdraagt zich en slaat o.a. ook tijdens de wedstrijd uit boosheid en frustratie zijn racket finaal stuk op de grond. De scheidsrechter doet echter niks maar roept Alex of Ruben regelmatig bij zich voor een vermaning om werkelijk niks.
Wel heel goed van Alex en Ruben dat zich niet hebben laten intimideren door publiek, tegenstanders en een scheidsrechter.

Alex en Ruben hebben laten zien bij de beste dubbels in hun leeftijd te mee te kunnen doen. De halve finale dubbels bestond uit drie Deense koppels en dus één Nederlandse troef. Een paar jaar geleden was de achterstand op de sterke Denen groter!!

Vervelend moment: tijdens de halve finale van de damessingle ging de grote Deense favoriete in het achterveld op een zeer vervelende manier door haar knie. Een angstaanjagende gil galmde door de hal. Resultaat een zeer zware blessure aan de knie.
Kritische noot aan de organisatie is het gebrek aan medische ondersteuning tijdens het toernooi. Ook op de finale dag is er geen fysio of andere medische ondersteuning. Het Deense meisje, dat eerst alleen door haar ouders en coach geholpen moest worden geholpen, werd voorzien van een cool-pack. Ze schreeuwde het uit van de pijn, lag zeker nog een kwartier op de baan, de hulpeloosheid van de omstanders was groot. Gelukkig kwam na enige tijd de Duitse fysio de hal binnen lopen en kon er goede hulp worden verleent. Het meisje is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Ondertussen is het team reeds vertrokken voor een korte trainingsstage in Tsjechië, waarna later in de week wordt doorgereisd naar Slovenië voor het volgende toernooi: TEM Slovenia Junior.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Denemarken 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)