Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Slovenië-2

Het toernooi is redelijk goed gestart. De spelers ondervinden, na een week onderweg, wel wat vermoeidheid. Er zijn immers al wat reiskilometers gemaakt, een toernooi in Denemarken gespeeld, getraind in Tsjechië en nu in Slovenië.

Het niveau van het toernooi is redelijk sterk. De tegenstanders komen uit zo’n tien verschillende voornamelijk voormalige Oostbloklanden. Daarnaast enkele spelers uit Oostenrijk en Duitsland. Het toernooi wordt gespeeld op vijf banen met speciaal neergelegde badmintonbanen (matten). Elke baan is voorzien van een umpire en verder heeft het toernooi een goede uitstraling.

Met name het spelen tegen de ‘hardhitters’ uit bijvoorbeeld Kroatië of Tsjechië geeft vaak een bijzonder beeld. Deze spelers (en coaches) hebben veel passie en gaan tot het gaatje.

Vandaag worden alleen de eerste ronde mix en mannensingle gespeeld. Imke en Alex moesten beginnen tegen Slovenië. Beiden speelden niet hun beste spel en door teveel eigen foutjes konden de tegenstanders met de winst aan de haal gaan. Jammer, want Imke en Alex hadden deze mix eigenlijk wel moeten winnen. Te vermelden is wel dat Imke natuurlijk nog steeds U15 is in dit internationale U19 veld!

Anne en Lennart hadden een nog wat zwaardere tegenstander uit Kroatië. Zij vochten wat ze waard waren maar het mocht niet baten. Ze waren weliswaar niet geheel kansloos, maar kwamen steeds aan het eind van de game net te kort.

Cheryl en Ruben hadden op zich een makkelijke wedstrijd, maar zaten totaal niet in de wedstrijd. De tegenstander maakte niet eens zoveel punten maar onze Dutchies gaven veel cadeaus aan de spelers uit het gastland, Sloveniërs. Gelukkig paste alles aan het eind van de 3e game weer goed en wonnen ze wel verdient de wedstrijd. Kortom van de drie mixen nog één mix in het toernooi. Cheryl en Ruben.

De mannensingle is begonnen door Jayme van Elten. Onze Bengaalse tijger had honger en at de Italiaan met huid en haar op. Voor Jayme een goed begin van het toernooi. Ruben moest spelen tegen een Tsjech, zijnde de 3e spelers U19 van Tsjechië. Ondanks hartstochtelijke aanmoedigingen van de aanhang van Tsjechië wist Ruben deze aanhang uiteindelijk toch de mond te snoeren en wist in twee games te winnen.

Lennart moest spelen tegen een Tsjech. Die kon proberen wat hij wilde, maar Lennart was helemaal de baas en won eenvoudig in twee games.

Alex moest spelen tegen een thuisspeler uit Slovenië. Alex wilde zich revancheren na zijn niet zo goede spel in de mix. In een echte heksenketel moest Alex zijn hoofd koel houden. Alex speelde de Sloveen naar alle hoeken en wist het thuispubliek stil te krijgen. In een mooie show won Alex verdient in twee games.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Slovenië-2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)