Badminton Vereniging Almere

Badminton Performance in Slovenië-3

De Nederlanders hebben goed gepresteerd. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar er zijn door onze spelers toch veel geplaatste buitenlandse spelers naar hun respectievelijke home countries gestuurd en vele hoop is in de grond geboord. Met een U15 speelster (Imke) in de damesdubbel kwartfinale en twee herensingles kwartfinales van twee jongens die nog U17 zijn (Ruben en Alex) die ook nog een kwartfinale in de herendubbel afdwongen. Ook nog een kwartfinale herendubbel van Jayme en Lennart. Daarnaast heeft onze damessingle troef Cheryl ook een kwartfinale afgedwongen. Het zal morgen nog een heet Sloveens kwartfinaledagje gaan worden.

Mix

Cheryl en Ruben wonnen vandaag hun in twee games hun 3e ronde partij van de Slowaken en komen morgen uit in de kwartfinale tegen de Slowaken Dratva en Gerdova.

Mannensingle

Jayme en Lennart verloren hun singles in de 3e ronde ondanks toch ook goed spel. Lennart moest helaas opgeven vanwege iets teveel pijn in zijn knie. Zonder die opgave had hij zeker, net als Jayme mee kunnen doen voor de overwinning.

Ruben Jille moest spelen tegen de 5/8 geplaatste Zdasky (Slovakije). Ruben was goed op dreef en liet in twee games geen spaan heel van Zdasky. Deze jongen kan best spelen maar Ruben was op alle fronten beter. Resultaat: kwartfinale tegen de 1e geplaatste Sloveen Mitja Semrov.

Alex Vlaar mocht aantreden tegen de Sloveen Zan Laznik van wie hij in de mix nog had verloren. Alex was gebrand op revanche en wist deze toch ook goede Sloveen een lesje Nederlands badminton te geven en stuurde hem het hele veld over. In twee games was de hoop van deze Sloveen vervlogen en stond Alex in de kwartfinale. Hij komt zaterdag uit tegen de Roemeen Collins Filimon.

Damesdubbel

Anne en haar Oostenrijkse partner Ertl speelden een harde damesdubbel die alle kanten op kon. In twee close games verloor Anne helaas net haar 3e ronde. Cheryl en Imke moesten tegen de Roemenen Marin en Nitu. De Roemenen hadden geen schijn van kans tegen onze Nederlandse powergirls. In twee makkelijke games staan zij morgen in de kwartfinale tegen de Slovenen Beton en Polanic.

Damessingle

Imke had in de 3e ronde de pech om tegen de absolute favoriete Stankovic uit Slovenië. Stankovic speelt al internationale seniorenwedstrijden. Imke kon niet winnen, hetgeen natuurlijk geen schande is. Als 14 jarige kon ze deze international toch redelijk bijbenen. Uiteindelijk gaf vijf jaar leeftijdsverschil toch wel de doorslag.
Anne verloor in twee games van de Kroatische Sotara. Het werd een ware veldslag op Sloveense bodem, maar helaas vond Anne Waterloo in Mirna.
Cheryl moest in de 3e ronde spelen tegen de ¾ geplaatste Kroatische Katarina Galenic. Cheryl had haast en ging als een soort zweefvliegtuig over de baan. Dat zweven was dan ook voornamelijk bedoeld ivm de uitballen op de achterlijn. De scheidsrechters twijfelen erg en moeten zeker geholpen worden. De spelers hebben dan ook opdracht dit duidelijk aan te geven. Cheryl is winnares in ‘uitzwaaien’!! Zonder alle gekheid, deze BV Almeerse speelster heeft ook een kwartfinale. Morgen spelen tegen een andere geplaatste speelster: Maja Pavlinic uit Kroatië.

Herendubbel

Jayme en Lennart speen als echte Nederlandse leeuwen. Tegen de Oostenrijkers werd gewonnen en in de 3e ronde moesten ze spelen tegen Tsjechen Machac en Valenta. Deze Tsjechen zijn niet misselijk, maar Lennart en Jayme waren op dreef. In een ware trhiller werd in twee games met o.a. verlening gewonnen. Ook zij een kwartfinale! Morgen tegen de Duitsers Klein en Muller.

Onze Danish Junior halve finalisten van vorig weekend: Alex en Ruben moesten tegen andere Tsjechen, Hamacek en Hubacek. Dit was een eenvoudige partij voor Alex en Ruben en kwamen nooit in de problemen. Dus de 2e kwartfinale in de herendubbel was een feit. Morgen tegen de 2e geplaatste Oostenrijker Rebhandl en Sloveen Semrov.

Resultaat

Zaterdag in alle onderdelen kwartfinales, waaronder ook nog twee herensingles en twee herendubbels.

Reageer op dit bericht (“Badminton Performance in Slovenië-3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)