Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-2 stuurt Duinwijck 2 met lege handen naar huis

Afgelopen zaterdag 24 november speelde Carlton Almere 2 tegen Duinwijck 2 in Haarlem. Manon Sibbald speelde dit keer niet mee omdat zij ‘s avonds met team 1 mee speelde. Carlton Almere 2 had besloten om in de sterkste opstelling te gaan spelen, omdat de verwachting was dat Duinwijck 2 met een sterker team zou optreden dan in de laatste ontmoeting. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen want Almere 2 wist met 8-0 te winnen van de Haarlemmers. Hoewel 8-0 een makkelijke overwinning lijkt, was aan de standen te zien dat dit zeker niet het geval was. Helaas is Almere na deze overwinning nog geen koploper, aangezien Roosterse er nog een punt bij krijgt vanwege een foutieve opstelling van hun tegenstander van vorige week.

In de herendubbel namen Jeroen van Moorst en Ghislain Soselisa het op tegen Bart Gerrits en Richard Vennik. In de eerste set ging het Ghislain en Jeroen gemakkelijk af en wonnen zij dan ook met 21-11. De tweede en derde set waren spannender. Met een 17-20 achterstand kwamen Jeroen en Ghislain terug tot 19-20, maar helaas wisten ze deze set niet te winnen. Gelukkig werd de derde set wel gewonnen, dus het eerste punt was binnen. De dames van Almere, Yvonne Hoogland en Monique Slaman, speelden tegen Carola Bakker en Dorien Lups. Het was een spannende partij die Yvonne en Monique netjes in twee sets wisten te winnen.

Carlton

Vervolgens waren de eerste dames en eerste herensingle aan de beurt. Jeroen speelde dit keer drie partijen, dus hij zou het even aankijken in zijn single tegen Bart Gerrits zei hij. Na een 6-1 voorsprong was Jeroen niet van plan om op te geven en pakte ook netjes de eerste set. In de tweede set wist Bart te winnen, maar Jeroen liet het hier niet bij zitten en haalde punt voor punt de wedstrijd naar zich toe. Yvonne Hoogland moest het dit keer opnemen tegen Dorien Lups. Dorien, bekend om haar schijnslagen, was een lastige tegenstander voor Yvonne. Na de gewonnen eerste set, keek Yvonne in de tweede set tegen een achterstand aan. Ze wist goed terug te komen, maar met 23-21 ging deze set naar Duinwijck. In de laatste set wist Yvonne precies hoe ze het aan moest pakken en won dan ook dik met 21-10.

Met 5 driesetters en een 6-0 voorsprong werd er begonnen aan de gemengd dubbels. Jeroen en Monique namen het op tegen Bart en Carola. Na een verloren eerste set, wisten de Almeerders de tweede set wel naar zich toe te trekken. Ook deze wedstrijd was weer spannend tot het einde en met 21-19 was de wedstrijd voor Almere 2. De andere gemengddubbel werd gespeeld door Ghislain en Yvonne tegen Richard en Dorien. Ik denk dat ze de driesetters zat waren, want met sterk spel wisten Ghislain en Yvonne ook het laatste punt naar zich toe te trekken waarmee alle 8 wedstrijden door Almere zijn gewonnen.

Ik zeg: op naar de volgende overwinning! De volgende wedstrijd zal gespeeld worden in Almere op zaterdag 1 december tegen BC Veghel 1 om 19.00 uur. Kom gerust kijken want ook dit wordt zeker weer een mooie wedstrijd.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-2 stuurt Duinwijck 2 met lege handen naar huis ↑”)