Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-3 haalt uit tegen Duinwijck 3

Op zaterdag 24 november speelde Carlton Almere 3 tegen Duinwijk 3. In de eerste helft de enige wedstrijd die verloren is gegaan. Almere moest het zonder Cheryl en Andre stellen. Omdat Alex licht geblesseerd was speelde Gijs de herenenkel.

Carlton

Er werd begonnen met de dubbels. Alex en Dennis speelden tegen Joost Kool en invaller Teun Yntema. De eerste set verliep voorspoedig en werd met 21-17 gewonnen. De tweede werd door wat foutjes aan het einde verloren met 21-23. In de derde herstelde Alex en Dennis zich en wonnen zo in drie sets. Gita en Marloes begonnen wat stroef tegen Imke vd Aar en Marije Bloem maar wisten een 17-12 achterstand nog om te buigen in een 21-19 overwinning. De tweede set was daarna met 21-14 voor Almere.

Daarna waren de eerste singels aan de beurt. Door de afwezigheid van Cheryl en Andre werden deze gespeeld door Marloes en Dennis. Marloes begon sterk en won de eerste met 21-15 van Marije. De tweede set ging verloren maar de derde was weer voor Marloes. Dennis begon wat rustig aan en verloor de eerste set net aan met 21-19. In de tweede wist hij door lange rally's fouten bij Joost af te dwingen. In de derde set was het Joost die het meeste last had van de vermoeidheid en Dennis won de derde met 21-13.
Daarna waren Vonne en Gijs aan de beurt. Vonne speelde haar beste singel van het seizoen en wist met scherpe dropjes en slim spel Imke alle hoeken van het veld te laten zien. Ze wist haar partij met 21-10 en 21-17 te winnen. Gijs die deze dag voor de tweede keer aantrad tegen Duinwijck speelde vooral tegen zichzelf en wist de wedstrijd helaas niet te winnen.

De mixen waren door Duinwijck omgedraaid. Daardoor speelden Dennis en Marloes tegen Teun en Imke. Zonder hoogstaand spel werd er in twee sets gewonnen. Alex en Gita speelden tegen Joost en Marije. Ze begonnen heel sterk en wonnen de eerste set met 21-14. De tweede was helaas voor de tegenstanders. Gelukkig was de derde weer voor Almere waardoor er uiteindelijk een 7-1 einduitslag tegen de nummer 3 op het scorebord stond.

Met deze overwinning komt Cartlon Almere 3 steviger aan kop. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Van Zijderveld.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-3 haalt uit tegen Duinwijck 3 ↑”)