Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere-3 wint van Van Zundert Velo

Afgelopen zaterdag, 17 november 2012, speelde Carlton Almere-3 tegen van Zundert Velo-2. Almere moest het dit keer zonder Marloes doen, want haar vliegtuig zou net die avond landen. Ook Velo miste één van hun dames, die met een blessure aan de kant zat, en had twee invallers meegenomen.

Er werd gestart met de herendubbel, waar Alex en Dennis er een spannende wedstrijd van maakten. De eerste set was nog voor de mannen van Velo met 18-21, waarna de tweede set nipt voor Almere was met 21-19. In de laatste set was het verschil wat groter en met 21-14 werd het punt binnengehaald. De damesdubbel werd gespeeld door Cheryl en Vonne. In de eerste set moesten ze nog even inkomen, maar er werd met niet al te veel moeite gewonnen met 21-17 en 21-11.

Vervolgens kwamen de damesenkels aan bod. Cheryl leek in de eerste damesenkel een gemakkelijke wedstrijd te krijgen, nadat ze de eerste set ruim won. In de tweede set werd meer tegenstand geboden, maar met 21-17 was de 3-0 een feit. Vonne speelde de tweede enkel en won de eerste set 21-13. In de tweede set kwam de tegenstander nog terug, maar het was te laat en ook deze set werd gewonnen met 21-18.

In de eerste herenenkel won Andre de eerste set nog vrij simpel, maar in de tweede set sloeg Velo terug met 18-21. In de derde set ging het gelijk op, maar Andre haalde met 21-18 het 5e punt binnen. Ook Alex won zijn enkel in 2 sets met 21-16 en 21-18. Hierna konden we de 6-0 tussenstand naar Marloes whatsappen, die op deze wijze continu op de hoogte werd gehouden.

Andre en Cheryl speelden de eerste mix en hadden een spannende pot. De eerste set werd nog met 21-14 gewonnen, maar in de tweede set keken ze al snel tegen een enorme achterstand aan, die eindigde in 13-21. De laatste set was erg spannend, maar gelukkig werd er net aan gewonnen met 21-19. De tweede mix werd gespeeld door Dennis en Vonne. In de eerste set ging het tot het einde gelijk op. Het setpoint van Velo op 19-20 kon net worden omgebogen naar een 23-21 winst. In de tweede set wisten ze duidelijk wat ze moesten doen en wonnen gemakkelijk met 21-10.

Met deze 8-0 overwinning behoudt Carlton Almere-3 de koppositie en loopt weer een paar puntjes uit . Volgende week zaterdag speelt het team thuis tegen Duinwijck, dat op dit moment op de derde plek staat.

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere-3 wint van Van Zundert Velo ↑”)