Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verliest thuis met 3-5 van Amersfoort

Dekker Almere is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd in Sportcomplex Carl Dekker in winst om te zetten. Amersfoort trok met een 3-5 overwinning aan het langste eind in een overigens sportieve, maar bovenal heel leuke wedstrijd waar van een aantal partijen 'de genietingsgraad' hoog kon worden genoemd. Het was een competitiewedstrijd in optima forma.

Carlton

Dave Khodabux en Peter Mills wonnen in het mannendubbel de eerste game met 21-13 van Robin Tabeling en Nick Fransman. In de tweede game gaven de keistedelingen beter partij, maar dat kon de winst met 21-18 voor de Buks en Mills niet verhinderen.

Op de andere partij vochten Yvonne Sie en Sarah Walker een verbeten strijd om de winst in het vrouwendubbel tegen Maartje Verheul en Kirsten van de Valk. De eerste game ging naar Amersfoort met 16-21, de tweede naar Dekker Almere met 21-12, maar de derde was weer voor Amersfoort met 16-21.

Stephan Branderhorst verloor in zijn mannensingle weliswaar met 18-21 en 16-21 van Vincent de Vries, maar hij lijkt in ieder geval weer enigszins op de weg terug na een zware badmintondip.

Saber Afif was in de eerste game van zijn single tegen Nick Fransman niet in goede doen (7-21), maar in de tweede game liet hij zien een uitstekende badmintonner te zijn door met 22-20 terug te komen in de wedstrijd. In de derde game werd het pittig voor beide kanten maar Fransman was met 16-21 net iets sterker.

Sarah Walker zou een single tegen Gayle Mahulette hebben moeten spelen, maar de Engelse troef van Dekker Almere kwam niet aan spelen toe, want Mahulette gaf na één slag op wegens een blessure.

Manon Sibbald speelde haar single tegen Kirsten van der Valk. In de eerste game ging de strijd gelijk op, maar de winst ging uiteindelijk toch naar Van der Valk. De tweede game gaf het zelfde beeld te zien, maar op de stand 16-16 liep Van der Valk weg naar 16-21.

Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen zonder een bovenmatige inspanning in twee games de eerste mix van Vincent de Vries en Renske Kwakkenbos (21-18 en 21-11).

In de tweede Mix waren Robin Tabeling en Maartje Vearheul met 15-21 en 12-21 te sterk voor het Dekker Almereduo Peter Mills en Cheryl Seinen.

Dit bestand bestaat niet

Het arbitrale trio stond onder leiding van referee André de Wit en de scheidsen waren René Holleman en Paul de Kuijper en zij kweten zich uitstekend van hun taak. De foto's zijn van Danny van der Putten en de hele reeks wordt binnenkort geplaatst op deze site.

De uitslagen van de laatste speelronde van de eerste seizoenhelft en de stand in de eredivisie is nu als volgt

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verliest thuis met 3-5 van Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)