Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verliest topper tegen Amersfoort

- Dekker Almere heeft in de strijd om de play offs te halen een gevoelige nederlaag geleden tegen BC Amersfoort. Het werd gistermiddag in eigen huis 3-5. Met name het heren enkelspel van Saber Afif tegen Nick Fransman was het sleutelduel in de ontmoeting tussen de lijstaanvoerder en de nummer twee. Afif steeg op sommige momenten boven zichzelf uit maar moest uiteindelijk na een spannende driesetter de overwinning aan Fransman gunnen.

,,Ik moet Saber complimenteren. Hij vocht als een leeuw en Fransman is uiteindelijk toch de nummer drie van Nederland", was coach Erik Staats tevreden over zijn eerste herenspeler. Met 7-21, 22-20 en 16-21 trok Afif aan het kortste eind. Ook bij de dames enkel gaf Dekker Almere goed partij. Manon Sibbald verloor wel, maar haar spel geeft hoop voor de toekomst. Met 19-21 en 16-21 was Kirsten van der Valk te sterk. Amersfoort leverde overigens bij de dames een tactisch spel af. Sarah Walker speelde slechts een punt waarna Gayle Mahulette opgaf. ,,Dit soort tactische wissels heb ik ook wel eens toegepast. Het scheelt ons wel een punt want Amersfoort hield zo Kirsten van der Valk over voor de partij tegen Sibbald'', aldus een enigszins teleurgestelde Staats.

Yvonne Sie en Sarah Walker. Foto Kastermans

Naast dit wedstrijdpunt boekte het herendubbel en de mix van Dave Khodabux en Yvonne Sie een eenvoudige overwinning.,,Het is super spannend in de eredivisie maar we moeten eerste maar eens zorgen dat we die play offs veilig stellen. Dat wordt nog moeilijk genoeg'', sprak een realistische Erik Staats. Dekker Almere staat gedeeld tweede in de badminton eredivisie.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verliest topper tegen Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)