Badminton Vereniging Almere

Stephanie Pietersz en Thomas Sibbald domineren RJK U15

Afgelopen weekend 10 en 11 november 2012 werd in Uithoorn het gezamenlijke RJK en RSK gehouden, oftewel de regio kampioenschappen voor zowel de jeugd als de senioren. In Aalsmeer was BV Almere door een redelijke grote groep vertegenwoordigd. Weliswaar waren er in het verleden meer deelnemers van BVA maar de uiteindelijke resultaten waren nog steeds bemoedigend

Er was slechts één negatief detail vanuit BVA-perspectief en dat was dat Jeffrey de Jonker zijn knie dusdanig blesseerde, dat hij moest worden behandeld in het ziekenhuis. Voorlopige en waarschijnlijke diagnose: meniscusletsel. Jeffrey zal dan lange tijd uitgeschakeld zijn en we wensen hem gezondheid en een goed herstel toe.

RJK

Stephanie Pietersz en Thomas Sibbald waren de grote kampioenen in de junioren klasse U15. Zij hebben samen alle categorieën gewonnen! Stephanie won de damessingle van haar dubbelgenoot Corine Breukers en samen met haar wonnen ze ook de damesdubbel.
Thomas won het enkelspel van ook zijn dubbelgenoot Sander Suartana en won met Sander ook de mannendubbel. Hoe leuk is het dan dat Stephanie en Thomas ook het gemengd dubbel samen winnen.

In de categorie U13 waren Daisy Pietersz en Amy Tan de BVA troeven. Daisy reikte in haar enkelspel tot de halve finale en verloor van de latere winnares. Met haar dubbelpartner Bregje van der Aar werd een tweede plaats veroverd in de damesdubbel en in het gemengddubbel met Denzell van Soerland was een halve finale hun eindstation. Amy Tan (nog zelfs U11) speelde met haar dubbelpartner Fah Naeotan de halve finale in de damesdubbel. Voor beide nog zeer jonge meisjes een prestatie van formaat.

In de nog jongere categorie U11 was Diede Odijk succesvol. De altijd vrolijke Diede wist tot grote hoogte te groeien (figuurlijk) en wist beslag te leggen op de tweede plaats in damesingle en de damesdubbel met Liv Achthoven.

RSK

De categorie 1 was niet heel breed vertegenwoordigd, maar de spelers die meededen waren zeker van niveau. Met diverse spelers van de eredivisie was deze categorie misschien niet heel groot maar zeker wel sterk. De mannendubbel werd niet gespeeld vanwege te weinig deelname: één dubbel!

In het mannenenkel haalde Alex Vlaar een halve finale. Na eerst heel gedegen Steef van Wooning in twee games aan de kant te hebben gezet werd het tegen Jerry Natenstedt vechten tegen de lengte. In een min of meer gelijk opgaande wedstrijd trok Alex aan het ‘kortste’ eind. Jerry verloor de finale in een drie games thriller net van Justin Teeuwen.

Manon Sibbald won met Deborah van der Wal de damesdubbel van de zusjes Alida en Linda Chen. Deze laatsten speelden ook de finale van het enkelspel, welke werd gewonnen door Linda. Het waren voornamelijk de eredivisie spelers die het RSK wonnen met als mooie uitzondering Deborah die met Manon dus de damesdubbel won.

Extra vermelding waard is de deelname van Shanice van Stenus en Michelle Veerman in de damesdubbel in deze categorie 1. Zij mogen nog spelen in de categorie 4, maar wilde zich meten met de sterksten! Weliswaar geen dubbel gewonnen (was slechts één poule) maar wel de beide finalisten tot steeds drie close games gedwongen. Heel goed!

In de categorie 4 was dus troef Jeffrey uitgeschakeld. Jeffrey had anders zeker tot de kanshebbers behoord in zowel het enkelspel als met het gemengddubbel met Shanice van Stenus.

In de vrouwenenkel haalde Judith van Cruchten een halve finale en verloor net in drie games van de latere winnares Sandra van Rooijen, welke op haar beurt in de finale van een andere BVA speelster won, Rosa Hondeman. Rosa dus een mooie tweede plaats in het vrouwenenkel. Judith haalde in de damesdubbel (met partner Dafne Linders) wel een prijs. Ze werd tweede. De finale werd in drie games verloren.

Rogier Folmer haalde met zijn dubbelpartner Roy Mulder een tweede plaats in de mannendubbel. Daarvoor hadden zij in de halve finale afgerekend met twee andere BVA’ers, Jeroen Tiebout en Sander Schirris. Voor deze laatste dus een halve finale en voor Rogier een tweede plaats. In het gemengddubbel haalden Rogier met Michelle Veerman een halve finale. In drie zeer spannende games werd net geen finale afgedwongen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Gast 1 op 14-11-2012 om 13:09 uur

"In de vrouwenenkel haalde Judith van Cruchten een halve finale en verloor net in drie games van de latere winnares Sandra van Rooijen..."

Reageer op dit bericht (“Stephanie Pietersz en Thomas Sibbald domineren RJK U15 ↑”)