Badminton Vereniging Almere

Badmintonners kijken al vooruit naar play offs

ALMERE/ABEL IWEMA - Daar waar de badmintonners van Dekker Almere de vorige seizoenen steevast verloor van Van Zundert Velo en van Van Zijderveld wist het team in het afgelopen dubbelweekeinde in de eredivisie beide keren de volle winst te pakken. Zaterdag werd met 6-2 gewonnen van Van Zijderveld en zondag werd na een spannende strijd Van Zundert Velo aan de zegekar gebonden. Het werd in eigen sporthal 5-3.

Vooral de winst tegen de kampioen van vorig jaar gaf BV Almere moed voor de rest van de competitie. De opmaat was uitstekend. Dave Khodabux en Peter Mills toonden geen ontzag voor Dickie Palyama en Russel Muns. Het werd 21-19 en 21-17. Vervolgens won Stephan Branderhorst van Rikkert Suykerland met 21-14 en 21-19. De Almeerder revancheerde zich daarmee voor de nederlaag zaterdagavond tegen talent Justin Teeuwen. ,,Rikkert is een ander type speler. Ik kon het wat tactischer aanpakken”, vond Branderhorst. De nederlaag tegen de 16 jarige Teeuwen deerde Branderhorst minder. ,,Die jongen traint twee keer per dag. Dat red ik niet. Dat ik win van Rikkert vind ik een goed resultaat”, toonde Branderhorst zich tevreden.

Heel anders verging het talent Manon Sibbald. In de derde game leek zij met 18-16 Mijke Halkema op de knieën te hebben, maar uiteindelijk werd het 19-21 voor de Wateringse. ,,Ik ben er nog niet achter wat er mis ging maar ik was niet zelfverzekerd genoeg”, treurde Sibbald. De Almeerse was zichtbaar ontdaan van het verlies van een zeker wedstrijdpunt. ,,Manon moet in zo’n wedstrijd haar rust weten te vinden. Ze is nog wat wispelturig en dat breekt haar op in deze wedstrijd”, hield coach Eric Staats haar een hand boven haar hoofd.

Staats was verder dik tevreden ,met het weekeinde. ,,We delen de tweede plek met DKC, maar houden een concurrent voor de plekke één en twee onder ons”, aldus de vergenoegde coach.
Badmintonvereniging Almere plaatste zich daarmee voor de play-offs en met nog twee wedstrijden te gaan moet de tweede of derde plek te halen zijn.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jos Wu op 24-12-2012 om 09:49 uur

    Welke data in mijn agenda moet ik vrijhouden voor de playoff-wedstrijden????

  2. Henk Staats op 24-12-2012 om 09:53 uur

    Kom ik op terug. Het kost je zeker vijf snipperdagen :)

Reageer op dit bericht (“Badmintonners kijken al vooruit naar play offs ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)