Badminton Vereniging Almere

BVA J1 en J10 nu al kampioen!

Al in speelronde 11 van het seizoen 2012/2013 konden zowel de J1 als de J10 van de BVA het kampioenschap in hun poule binnenslepen. En daarin slaagden beide teams glansrijk. Voor allebei was de 6-2 overwinning op respectievelijk de Treffers J2 en Velsen J7 voldoende om zich nu al kampioen te mogen noemen.

Na vorig jaar al Nederlands kampioen onder 17 te zijn geworden, zijn Ailien, Anouk en Jasper vast van plan om ook dit seizoen hoge ogen te gooien onder 19 veren. Aangevuld met Rowan bleek al heel snel dit seizoen dat onze J1 met kop en schouders boven de overige teams in hun poule uitsteekt. Met gemiddeld nog geen punt per wedstrijd tegen kwam het kampioenschap al snel in zicht. Alhoewel het team van de Treffers zeker goed tegenstand bood, was de 6-2 zeker verdiend te noemen en konden de felicitaties al in ontvangst genomen worden. De J1 kan zich na de feestdagen daarom geheel gaan richten op de Regiokampioenschappen die op 9 en 10 februari in de eigen hal gehouden gaan worden.

Met een gemiddelde leeftijd van 10 kan je moeilijk zeggen dat onze J10 fysiek met kop en schouders boven hun tegenstanders in deze U13 poule uitsteekt. Qua spel en resultaten zijn Amy, Davey, Robin en Diede daarentegen elke tegenstander overtuigend de baas. Vandaag zouden twee punten tegen Velsen J7 volstaan om ook al voortijdig het kampioenschap binnen te halen. Velsen maakte er hier ook een echte wedstrijd van. De einduitslag van 6-2 was namelijk de eerste keer dat er meer dan één punt werd verloren. Met champagne, bloemen en medailles werd dit team terecht nu al in het zonnetje gezet door ouders en supporters. Ook voor deze vier kanjers lonken de Regiokampioenschappen.

Later deze week volgt er nog een terugblik voor alle jeugdteams op het seizoen 2012/2013. Er zijn veel teams die het erg goed doen dit seizoen en we hebben zicht op nog meer kampioensteams!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 17-12-2012 om 09:44 uur

  Klasse! Van harte gefeliciteerd.

 2. Ernst van Stenus op 17-12-2012 om 10:45 uur

  Hallo kanjers, van harte gefeliciteerd op naar de regiokampioenschappen.

 3. Paula Wijnands op 17-12-2012 om 12:37 uur

  Wat een toppers allemaal!

 4. Guus Wiesemann op 17-12-2012 om 23:17 uur

  Gefeliciteerd Kanjers.

 5. Jolanda op 19-12-2012 om 10:37 uur

  J1 en J10 van harte gefeliciteerd met een welverdiend kampioenschap!!!

Reageer op dit bericht (“BVA J1 en J10 nu al kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)