Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere geeft toe op concurrent

’S-GRAVENHAGE/ABEL IWEMA - In de strijd om de tweede plek in de eredivisie hebben de badmintonners van Dekker Almere tegen het sterke DKC de schade kunnen beperken. Er werd met 5-3 verloren, maar de tweede plaats achter koploper Amersfoort werd gehandhaafd.

,,Het liefst ontwijk ik Amersfoort in de eerste play-off wedstrijd. Dus tweede of derde worden is belangrijk’’, sprak coach Erik Staats na afloop realistisch. Almere won de drie punten in het heren dubbel en bij de beide gemengde dubbels. . ,,Die wedstrijden winnen we overtuigend. De verlieswedstrijden zijn allemaal heel close”, vond Staats.

Vooral Sarah Walker leverde in het dames enkelspel een heroïsche strijd die ze uiteindelijk in de derde game met 19-21 verloor van talent Soraya de Visch Eijbergen. ,,We zijn niet weg gespeeld, maar hebben uiteindelijk niet de spannende partijen naar ons toe kunnen trekken”, aldus een enigszins teleurgestelde Staats. Komend weekeinde wacht het team van Staats een twee wedstrijden in eigen hal. ,,Tegen Van Zijderveld en Van Zundert Velo zullen we er moeten staan. Dan beslissen we onze definitieve plek in de eredivisie”, keek Erik Staats alvast vooruit.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere geeft toe op concurrent ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)