Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verliest met 5-3 van DKC

Dekker Almere heeft de uitwedstrijd tegen het Haagse DKC met 5-3 verloren. Het was een spannende wedstrijd met aantrekkelijke partijen, waarin de beide teams in feite niet veel voor elkaar onderdeden. DKC trok in een aantal partijen in de drie games net aan het langste eind.

Carlton

Dave Khodabux en Peter Mills hadden in hun mannendubbel weinig moeite met Dennis van Daalen de Jel en Thomas Wijers en de Almeerders wonnen in twee games, 21-13 en 21-12.

In de vrouwendubbel was het andere koek. Manon Sibbald en Yvonne Sie wisten de eerste game in het vrouwendubbel tegen Eefrje Besselink en Ginny Severien in de verlenging te winnen (23-21). In de tweede game stonden de Almeerders met 11-4 voor en vervolgens presteerden ze het om zeven punten tegen te krijgen. Maar de Almeerders kwamen u8teindelijk op 19-16 voor, maar ook dat bleek niet genoeg (20-22). De DKC-dames wonnen alsnog en wonnen ook de derde game (19-21). In feite een gemiste kans van Sie en Sibbald.

Saber Afif en Dennis van Daalen de Jel waren snel klaar in hun mannensingle. Dekker Almere gaf de partij op en de winst was voor Van Daalen de Jel.

Stephan Branderhorst is op de weg terug, maar het was nipt onvoldoende om zijn mannensingle tegen Mark Caljouw te winnen (17-21 en 19-21).

Dit bestand bestaat niet

Heel andere koek was de vrouwensingle van Sarah Walker tegen Soraya de Visch Eibergen. Dat was een partij waarin de speelsters elkaar in evenwicht hielden. De Visch Eibergen won de eerste game (19-21), Walker de tweede (22-20) en de derde game was met 21-19 voor De Visch Eibergen.

Manon Sibbald had in haar eerste game tegen Ginny Severien niets in te brengen (11-21), maar in de tweede game herstelde Sibbald zich en won deze met 21-19. Toch kon ze de derde game tegen de zeer ervaren Severien niet naar zich toe trekken met 15-21.

Met een 5-1 achterstand werd er aan de mixen begonnen. Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen de eerste game van Bouke van Bergen Bravenboer en Eefje Besselink (21-15), maar de laatsten wonnen de tweede game (18-21).De derde game bracht de beslissing met 21-17 in het voordeel van De Buks en Sie.

Peter Mills en Sarah Walker speelden de laatse mix tegen Mark Caljouw en Soraya de Visch Eibergen. De Engelse spitfires klaarden de klus in twee games (21-15 en 21-13).

Zoals het er nu naar uitziet zullen BC Amersfoort, Dekker Almere, DKC en Van Zundert Velo de play-offs gaan spelen. Duinwijck en Van Zijderveld staan immers 15 punten achter op Van Zundert Velo. In theorie kan de achterstand nog worden ingelopen, maar de praktijk zal anders zijn.

De stand in de Carlton Eredivisie en de uitslagen van dit weekend geven het volgende beeld

Volgende week speelt Dekker Almere op zaterdagavond thuis tegen Van Zijderveld en op zondagmiddag thuis tegen Van Zundert Velo.

Carlton

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ridder-adept op 16-12-2012 om 19:35 uur

    Ginny Severien? Die speelt bij DKC!

  2. Ridder-adept op 16-12-2012 om 19:36 uur

    ...en daar speelde BVA tegen. Mijn excuus. |:(

  3. Pascal op 17-12-2012 om 11:16 uur

    nu al zo goed als zeker van de play-offs! WELL DONE! ga zo door en misschien wordt het kampioenschap aan het einde nog binnengehaald ook ;) :P

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verliest met 5-3 van DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)