Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint ook van landskampioen Van Zundert Velo met 5-3

Het is maar goed dat de zogenoemde kenners van de Mayakalender er goed naast zaten, want in het aansluitende weekend op de doemdag 21 december 2012 greep Dekker Almere de kans om twee fraaie overwinningen te bewerkstelligen. Zaterdagavond werd er met 6-2 gewonnen van Van Zijderveld en op zondagmiddag werd er een 5-3 overwinning geboekt op Van Zundert Velo.

Carlton

Dave Khodabux en Peter Mills hadden het in hun mannendubbel bepaald niet eenvoudig tegen Dicky Palyama en Russel Muns. Met name de eerste game werd maar nipt gewonnen met 21-19. In de tweede game gingen de beide dubbels gelijk op, maar uiteindelijk bleken Khodabux en Mills toch de sterksten met 21-17.

Yvonne Sie en Cheryl Seinen maakten er in hun vrouwendubbel tegen Lisa Malaihollo en Wendy Slaats een spannende trhiller van. De eerste game was voor het duo van Van Zundert Velo met 14-21, maar de tweede game werd het zelfde duo als het ware gedeklasseerd door Sie en Seinen (21-5). In de derde game herpakten Slaats en Malaihollo zich en namen ruim afstand, mede ook door een ietwat ongelukkige fase bij Seinen en Sie. En toen begonnen Sie en Seinen aan een opmars die zijn weerga niet kende en het werd nog 19-19. Maar Slaats en Malaihollo maakten de twee laatste punten wel en zo ging de partijwinst naar Van Zundert Velo.

Saber Afif gaf zijn partij tegen Dicky Palyama gewonnen na de stand van 0-1 in het voordeel van Palyama.

Stephan Branderhorst was in de eerste game van zijn mannensingle tegen Rikkert Suijkrland de bovenliggende partij en hij won deze game met 21-14. In de tweede game ging het hoogst merkwaardig toe. Suijkerland nam een voorsprong met 16-4 en een ieder had zich al verzoend met een derde game. En toen begon Branderhorst aan een inhaalrace. Punt na punt liep hij in op Suijkerland om uiteindelijk nog te winnen met 21-19. Een waar spektakelstuk!

Dit bestand bestaat niet

En van een spektakel was ook sprake bij de single van Manon Sibbald tegen Myke Halkema. Halkema won de eerste game met 19-21. Sibbald de tweede met 21-19 en in de derde game leek het er op dat de winst naar Sibbald zou gaan. Maar Sibbald speelde het niet slim uit en daar profiteerde Halkema van en zij won de derde game met alweer 19-21.

Rachel Howard trof in haar vrouwensingle Lisa Malaihollo en dat was ook weer een partij op het scherpst van de snede. Howard won de eerste game met 21-18, maar de tweede game nam Malaihollo een fikse voorsprong. Howard maakte zich niet al te druk om deze achterstand en leek wat op adem te willen komen voor een ware inhaalrace. En die inhaalrace kreeg zijn bekroning met een fraaie winst van 21-19.

Dave Khodabux en Yvonne Sie waren het Van Zundert Veloduo Rikkert Suijkerland en Myke Halkema de baas. Een walk over was het beslist niet, maar de winst kwam geen moment in gevaar (21-16 en 21-19).

Heel anders liep het in de tweede mix waarin Peter Mills en Rachel Howard het eens mochten proberen tegen Russel Muns en Wendy Slaats. Met 7-21 was de eerste game voor Van Zundert Velo en dat was niet volgens de planning. In de tweede game zetten Howard en Mills de zaak recht door een overwinning met 21-15. Ook in de derde game kon met name Mills zich naar hartenlust uitleven en het werd opnieuw 21-15.

Referee Erik Ligtvoet, de rust zelve, en de scheidsen Ali Nanning en Wilfred van Slooten leidden de partijen en daarmede de wedstrijd in goede banen.

Dekker Almere staat nu gedeeld tweede en moet nog twee wedstrijden spelen. Op zaterdag 5 januari 2013 thuis tegen Slotermeer en een week later uit tegen Amersfoort.

Voor de stand en de overige uitslagen van het afgelopen weekend

Carlton

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint ook van landskampioen Van Zundert Velo met 5-3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)