Badminton Vereniging Almere

NOC*NSF wijst Topsportplan van BNL af

Badminton Nederland heeft met verbijstering kennis genomen van het besluit van NOC*NSF om het investeringsplan Topbadminton af te wijzen, omdat NOC*NSF te weinig perspectief ziet in de prestatieontwikkeling in de komende acht jaar. Dit betekent concreet dat BNL kan fluiten naar de jaarlijkse subsidie van € 400.000,-- voor de topsport.

Hiermee wordt een streep gezet door het Topbadmintonbeleid van Badminton Nederland, een bond die sinds de introductie van badminton tijdens de Olympische Spelen in 1992 vele sporters heeft afgevaardigd met vele kwartfinale plaatsen en een zilveren medaille in 2004 als hoogtepunt.

Voorzitter Clemens Wortel: “Dit valt me rauw op het dak. We hebben als bondsbestuur in overleg met onze prestatiemanager van NOC*NSF het afgelopen jaar zwaar geïnvesteerd in het neerzetten van een nieuw Topsportplan en -team dat onze jonge talenten, die de afgelopen jaren diverse aansprekende resultaten hebben behaald, zou moeten opleiden tot deelname aan de Olympische Spelen in 2016 en 2020. NOC*NSF neemt deze spelers hun Olympische droom af. We geloven in onze eigen plannen en gaan met grote passie verder.

Naschrift Henk Staats

De keuze die BNL al decennia lang niet kon maken tussen topsport(uitzendingen) en de eredivisiecompetitie, is nu klaarblijkelijk wel gemaakt door het NOC*NSF ten nadele van de topsport. Wij badmintonners zullen op creatieve wijze met deze financiële tegenvaller om moeten gaan, willen we niet afzakken tot een C-sport, want dat verdient onze mooie sport niet. De schouders er onder zou ik zeggen.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Johan op 04-12-2012 om 23:00 uur

  Wel weer typisch, de sporten waar reeds geld en aandacht voor is blijft steun krijgen en de andere sporten niet of feel minder

  Komt dit nu door de resultaten, het niet begrijpen van de sport of door mismanagement en sturing vanuit BNL?

  Misschien wat chinezen over laten komen en nationaliseren om weer in de picture te komen. (Zie tafeltennis).

  Zuur voor onze nederlandse toppers is het in iedergeval.

 2. Robert op 05-12-2012 om 08:18 uur

  Johan,

  Ik denk dat het door al jou genoemde redenen gebeurt, het was ook wel te verwachten.

  Er was door NOC*NSF al aangegeven dat de sporten waar de (kans op) prestaties lager waren, daar gekort ging worden.

  Al is het natuurlijk een logisch gevolg dat als een bond/sport minder centen krijgt, de kans op goede prestaties afnemen.

  Verder is het wel zo dat als de NL talenten echt willen, er altijd een manier is om de top te halen. Kijk bijvoorbeeld naar Erik Meijs die het toch als particulier probeert en zonder hulp van de bond net zoveel danwel meer voor elkaar bokst dan de spelers die bij de BN spe(e)l(d)en.

 3. Henk Staats op 05-12-2012 om 08:40 uur

  Beste Johan,

  Ik heb het BVA-bestuur hieromtrent een notitie doen toekomen, waarin ik aangeef hoe ik er tegenaan kijk.
  Die zal ik je toesturen.

Reageer op dit bericht (“NOC*NSF wijst Topsportplan van BNL af ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)